Cemevi 8 Mart’ta doldu taştı

Cemevi kadın kolları tarafından kısa süre önce planlanmasına rağmen yüzlerce kadının katıldığı etkinlik çok büyük ilgi ile karşılandı.

Kadınlar gününü organize eden komitenin altı yüz kişi beklediği kutlamalara çocuklarla birlikte yaklaşık bin kişi katılınca, Cemevi’nin emektar binası kalabalığı almaya yetmedi.

Sazlı, sözlü, eğlenceli ve yemekli olarak düzenlenen etkinlik nedeniyle Cemevi, tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Yönetim Kurulu kadın üyeleri, Suna Üzüm, Nadide Köroğlu, Elvan Akın ve Hüsniye Gürlek’in organize ettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Aşkın Düğün Organizasyonu kadınlara gül ve karanfiller dağıttı.

Halk müzüğü sanatçıları Canan Sağır ve Belgüzar’ın sahne aldığı etkinlikte ayrıca İAKM ve Cemevi’nden yetişen amatör sanatçılardan Nurçin, Meltem Küpeli, Didem Demircan, Fadime Yaşar ve Duygu sazları ve sözleriyle etkinliğe renk kattı.

Ayrıca, Açelya Kançelik tarafından hazırlanan kadına yönelik şiddeti anlatan “Ayna” filmi izlendi.

8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, sadece cenaze ve eğitim için değil eğlenmek için bile Dalston’da bulunan binasının yetersiz kaldığını, Wood Green’de bulunan binanın en kısa sürede tamamlşanmasının artık hayati bir konu olduğunu söyledi.

Foto
1-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İAKM ve Cemevi’nde düzenlenen etkinlik çok yoğun ilgiyle karşılandı.
2-Cemevi’nin Dalston’da bulunan binasını tıka basa dolduran bayanlar, yoğunluğa rağman gönüllerince eğlendiler.
3-Aşkın Düğün Organizasyon’un hediye ettiği çiçekler bayanlara dağıtıldı.

830170cookie-checkCemevi 8 Mart’ta doldu taştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.