Cemevi işadamlarıyla biraraya geldi

Kervan Sofrası Restourant’ın i Gürsel Göksu’nun sponsorluğunda gerçekleşen gecede devam eden bağış kampanyası anlatıldı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Gazi Metin Dede’nin sazı ve şiirleriyle zenginleştirdiği gecede, yeni binanın büyük ve acil bir ihtiyaç olduğu belirtilerek bir an önce hayata geçmesi için tüm Alevilerin destek olması çağrısı yapıldı.

Gazi Metin Dede konuşmaları, şiirleri ve deyişleriyle geceyi renklendirdi.

İşadamlarına hitaben konuşan İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Alevi kültürünü Londra’da yaşatabilmek eğitim faaliyetlerini sürdürmek ve cenazelerin en iyi şeklide kaldırılabilmesi için bir an önce Wood Green’de bulunan binanın bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Binaların tek başına anlamlı olmadığını belirten Erbil, “Biz Londra’da yaşayan ve sayıları on binleri aşan Aleviler, artık varolan binaya sığmıyoruz. Aynı mekanda, ders, danışmanlık, sosyal faaliyet ve cenaze işlemi yapmak zorunda kalıyoruz. Bu çalışmalar bazan kesişiyor ve Dalston binasında adeta bir kaos yaşanıyor, bu nedenlerle tüm Alevilerin fedakarlık yaparak yeni binanın tamamlanmasına katkı sunmalarını bekliyoruz” dedi.

Yapılan kanuşmalarda 450 bini strerlini halktan 750 bini banka kredisi kullanılarak tamamlanacak olan Wood Green İAKM ve Cemevi binasınin devam eden inşaatına bu güne kadar 220 bin sterlin yardım toplandı. Bankanın taahhüt ettiği kredinin alınıp, binanın tamamlanabilmesi için kısa süre içinde 230 bin sterlin daha toplanması gerekiyor.

FOTOĞRAF:

Cemevi binasının devam eden inşatına yardım toplamak amacıtla Alevi kökenli işadamları Kervan Sofrası 2 de bir araya geldi. İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, inşaat ve kampanya hakkında bilgi verdi.

830000cookie-checkCemevi işadamlarıyla biraraya geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.