Cemevi: İlk gündem yeni bina

MUSTAFA ÇETİNKAYA – Çiçeği burnunda İAKM Başkanı Turabi Keskin, daha önceki yönetimler zamanında binası alınan ve bu sene inşaatına başlamayı düşündükleri Wood Green’deki yeni Cem Evi binasının çalışmalarının birinci gündem maddesini oluşturacağını söyledi.


Anmalar, konserler, Cem törenleri, çeşitli konulardaki dersler, danışmanlık hizmetleri ve cenaze hizmetlerinin aralıksız devam edeceğini ifade eden Keskin, bunun yanında yeni çalışmaları konusunda da girişimlerinin olacağı bilgilerini verdi.


CEMEVİ GENÇLİĞİN SORUNLARINA EĞİLECEK
Özellikle gençlerin büyük sorunlar yaşadığını dile getiren Keskin, kuşak çatışması, aile sorunları ve İngiltere’de yaşadıkları uyumsuzluklar nedeniyle gençlerin büyük sosyal-psikolojik sorunları olduğunu ve öncelikli olarak bunlara eğilmek istediklerini söyledi.


Yaklaşık bin 500 üyesi bulunan İAKM, İngiltere’de tam sayıları bilinmemekle birlikte elli binden fazla Alevi kökenli göçmenlere hizmet veriyor. Cem Evi yönetiminin en tecrübeli isimlerinden olan sayman Mahmut Aşkın ve sayman yardımcısı Şükrü Taşcı, gençlerin enerjisi ile tecrübeli üyelerin birkimini harmanlayarak eski yıllarda olduğu gibi bu dönemde yönetim olarak çıtayı daha yukarılara taşımaya çalışacaklarını dile getirdiler.


Bir yıl görevde kalacak yeni yönetim kurulu, İAKM’nin eski hizmetlerini kesintisiz yürütmenin yanısıra kültürel ve sosyal aktivitelere öncelik verecek. Ayrıca yeni yönetimin gündeminde üyelerle iletişimi sağlayacak bir bülten çıkarılması planları da bulunuyor.


FOTOĞRAF: Cemevi yeni yönetimi. Ortadaki Başkan Turabi Keskin

781270cookie-checkCemevi: İlk gündem yeni bina

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.