Cemevi’nde AIDS’le mücadele günü

AIDS’e yolaçan HIV virüsüne karşı mücadeleyi geliştirmek ve hastalara yardım ve dayanışma sağlamak amacıyla her yıl 1 Aralık günü düzenlenen Dünya AIDS Günü etkinlikleri yapılıyor.

City ve Hackney NHS, 5 Aralık günü “89 Ridley Road, London E8 2NH” adresinde bulunan İAKM-C’de 14-18 arasında Hackney African Forum’un organize etitği “HIV ve gerçeği” başlıklı bir toplantı düzenlenecek. Etkinliği destekleyen Afrikalı topluma hizmet veren St John at Hackney’de Cumartesi 12-15 arasında ve Geffrye Community College de Çarşamba 15-18 arasında ücretsiz klinik muayenesi ve testler yapılabilecek.

Yapılan açıklamada HIV’in erken teşhisi ile yaşam beklentisinin uzatılabildiği ve hastalığın bulaşıcılığının önlendiği belirtildi.

İngiltere’deki HIV pozitiflilerin dörtte birinin hastalığını bilmeden yaşadığı tahmin edilerek üçte bir hastalığın geç teşhis edildiği açıklandı.

City ve Hackney NHS, bölgede HIV pozitifli sayısının 2003’e kıyasla yüzde 43 arttığı belirtilerek özellikle Afrikalı toplumun yüksek risk grubunda yer aldığı öne sürüldü.

827420cookie-checkCemevi’nde AIDS’le mücadele günü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.