Cemevinde ‘aşure günü’…

Geçen pazar günü Dalston’daki Cemevi binasında gerçekleşen etkinlik boyunca Cemevi’nde adeta izdiham yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Cemevi’ne akın eden binlerce Alevi, Kerbela Şehitleri’ni anma amacıyla Muharrem Ayı sonunda dağıtılan “Aşure Lokmasını” yerken, toplumsal dayanışmanın da en güzel örneğini sergilediler.


Alevi inancında önemli yer tutan Aşure Günü’nde yapılan semah gösterisi büyük ilgi topladı. Etkinliğe başta İşçi Partisi  milletvekili Joan Ryan olmak üzere İşçi Partisi Edmonton milletvekili Andy Love, Hackney Belediye Başkanı Geoff Taylor, Haringey Belediyesi Suç ve Toplum Güvenliği’nden sorumlu Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver, İşçi Partisi Cambridgeshire bölgesi milletvekili adayı Ayfer Orhan, Muhafazakar Parti Stoke Newington bölgesi milletvekili adayı Ertan Hürer ve Business Link danışmanı Yusuf Çiçek katıldı.


Aşure gününde açılış konuşmasını yapan Cemevi Başkanı Hüseyin Çiftçi, ailelere çağrıda bulunarak çocukların eğitimine önem vermelerini istedi. Çiftçi, “Alevi toplumu olarak birlik ve beraberliğimizi geliştirip, bu ülkeye entegre olmak ve çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak zorundayız” dedi.


Cemevi Başkanı’ndan sonra bir konuşma yapan Hackney Belediye Başkanı Geoff Taylor’da Hackney’de Alevi inancına sahip çok sayıda vatandaş olduğunu belirterek, “Hackney kültürlerin kaynaştığı yerdir” dedi.


Taylor şöyle devam etti:


“Böylesi önemli bir günde sizlerle bereber olmaktan mutluluk duyuyorum. Hackney’de hala Aleviliğin ne olduğunu bilmeyen çok sayıda vatandaş da var. Aynı bölgede yaşayan değişik toplumlar birbirinin kültürünü tanımak, saygı göstermek ve birarada barış içinde yaşamak zorundadır.  Alevi toplumunun da bu ülkeye entegre olmasında eğitim önemli bir aşamadır. Özellikle gençlerin İngilizce öğrenmesi çok gereklidir. Yaşlılar için bu belki zor olabilir ama küçük çocukların dil öğrenmesi daha kolaydır. Bu nedenle onların eğitimine önem vermeli ve onların kendi kültürlerini koruyarak, bu ülkede daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamalıyız.”

778720cookie-checkCemevinde ‘aşure günü’…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.