Cemevi’nde halay gecesi

İAKM-Cemevi Başkanı İsrafil Erbil; “Binalarımızı cocuklarımızın cenazelerini kaldırmak için değil, onları bilinçlendirmek, kaynaştırmak, eğitmek ve eğilendirmek için kullanacağız” dedi.

Büyük çoğunluğunu 13-19 yaş arası kızlı erkekli gençlerın oluşturduğu büyük kalabalık, bu defa Cemevi’ni değişik bir etkinlık için doldurdu. Yüzlercesi aynı anda halay ve oynlarla coşan gençler, İAKM-C bünyesinde ilk defa düzenlenen özel eğlenceye yoğun ilgi gözterdiler.

Çocuklarının elinden tutarak Cemevi’ne getiren anne babalarla, ailelerinin elinden tutarak halaya getiren gençler, İAKM-Cemevi’nde buluştular. Gece boyunca sohbet eden ya da çocuklarını izleyen anne babalar da zaman zaman oyunlara katılarak onlara eşlik ettiler. Canlı müzük eşliğinde yapılan etkinlikte bir çoğu ilk defa bir araya gelen gençler, akşam saat 7’den gece 11’e kadar devam eden halay gecesi ve benzer etkinliklerin devamını istediler.

Gecede gençlere hitaben konuşan Başkan İsrafil Erbil, yapılan ve yapılacak olan bir çok faaliyetin gençler hedeflenerek yapıldığını belirterek, “Cemevi sadece yaşlıların değil gençlerinde kendi yeridir. Buraya daha çok gelin ve kendi kültürünüze sahip çıkın, onu özümseyin, benimseyin, siz başka kültürlere öykünmeye çalışmayın onlar size benzemeye çalışsın” dedi. Gençlerden gelecek her türlü istek ve talabin Yönetim Kurulu tarafından dikkatle değerlendirileceğini belirten Erbil, Londra’da değişik bölgelerde yaşayan gençlerin Cemevi çatısı altında tanışıp kaynaşmalarının, onların yaşadığı asimilasyon ve kültür erozyonunun önüne geçme konusunda çok yararlı olacağını da sözlerine ekledi.

Yemekli olarak düzenlenen eğlence sonunda yapılan zengin piyango çekilişinde bir çok genç, değerli hediyeler kazandı.

FOTOĞRAF: İAKM-C bünyesinde düzenlenen Halay Gecesi’ne yüzlerce genç katıldı. Oyun ve halaylarla coşan gençler, kendilerine yönelik eğlencelerin daha fazla yapılmasını talep ettiler. Gece sonunda kısa bir konuşma yapan İAKM-C Başkanı İsrafil Erbil, gençleri kaynaşmaya ve kültürlerine sahip çıkmaya davet etti.

829180cookie-checkCemevi’nde halay gecesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.