Cemevi’nde karne sevinci

Öğrenci ve velilerden oluşan kalabalık bir katılımcı kitlesine seslenen IAKMC Başkanı İsrafil Erbil, yönetime geldiklerinden bu yana cemevini sadece Londra’da değiş Britanya’da yaşayan tüm Alevilerin ve Alevi dostlarına hizmet veren bir kurum haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek geniş bir yelpazeden düzenlenen kursların Türkçe ve Kürtçe konuşan toplulukların yaşadıkları ülkedeki eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sunduğunu söyledi.

“Bugün burada öğretmenlerimiz, ve öğrencilerimiz ve velilelerimiz ile cemevi çatısı altında eğitimle ilgili bir toplantıda buluşmuş olmak oldukça gurur verici. Bu vesileyle Aleviliği Britanyalı toplumlara tanıtmak üzere hazırladığımız ‘Alevilik’ kitapçığından hazırladığımız iki temel kitapçık ile önümüzdeki dönem Aleviliğin Londra’da çocuklarımızın okuduğu okullarda okunacağının müjdesini vermek isterim” dedi.

IAKMC Kültür-Sanat ve Eğitim Komisyonları adına söz alan Özlem Şahin ve Nadide Köroğlu’nun geçen cemevi çatısı altında düzenlenen eğitim çalışmalarına ilişkin verdikleri kısa bilgilerden sonra toplantıya katılan cemevi eğitmenleri kısa konuşmalarla verdiklere derslere ilişkin bilgi verdi. Futbol ve Bale kursları haric düzenlenen 22 kursa katılan 320 katılımcıya sertifikalarının verildiği tören Bozca-Der ile Cemevi satranç öğrencileri arasında düzenlenen satranç turnuvasıyla sona erdi.

837730cookie-checkCemevi’nde karne sevinci

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.