Cemevinde yönetim tartışması

İngiltere’de Türkçe konuşan topluma hizmet götüren en büyük dernekler arasında yer alan İAKM 17 Mayıs yaptığı Genel Kurul’un ardından üyelerin salt çoğunluğu ile geçen gün görev dağılımını yaptı ve İsrafil Erbil başkanlığa getirildi.

Geçen salı günü Cemevi’nde yapılan toplantında basına ve yaklaşık yüz üyeye açıklama yapan yeni Başkan İsrafil Erbil ve Yönetim Kurulu üyeleri, iki hafta süren tartışmanın ardından göreve seçildiklerini açıkladılar.

Toplantıya katılan yeni yönetim kurulu üyeleri de şöyle açıklandı:

“İsrafil Erbil (Başkan), Suna Hurman (Sekreter), Yasar Demiralay (Sayman) ve üyeler Huseyin Uzum, Elvan Akın, Kaya Demirçivi, Haydar Yılmaz, Özcan Yalçınkaya, Zafer Çoban ve Teyfik Kartal…”

Ayrıca IAKM’nin 19 yönetim kurulu üyesinden 10’nunun imzaladığı açıklamada, eski başkan Hüseyin Çiftçi ile İAKM’nin “trustee” görevini üstlenenlerin yönetimi anti-demokratik olarak devretmek istemedikleri belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Yeni Yönetim Kurulu üyeleri olarak Genel Kurul’dan aldıkları yetki gereği yönetimi devraldık. İAKM’nin yönetim odalarının kilitlenerek odalara alınmayışımız bir suçtur. Gerekirse mahkeme kararıyla anahtarları alacağız.”

İAKM’nin İngiltere’de binlerce potansiyel üyesi bulunduğunu ve acil çözülmesi gereken bir çok sorunun bulunduğunu belirten Erbil, meşru haklarını kullanacaklarını ve IAKM’nin yönetimini mutlaka devralacaklarını söyledi.

FOTOĞRAF: Yeni Yönetim Kurulu Elvan Akın, Suna Hurman, Kaya Demirçivi, Yaşar Demiralay, Haydar Yılmaz, Hüseyin Üzüm ve İsrafil Erbil

822930cookie-checkCemevinde yönetim tartışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.