Cenazesinde protesto kaygısı

Guardian Kuzey İrlandalı ayrılıkçılar ve aşırı sol gruplardan kaygılanan İngiltere polisinin, St. Paul Katedrali’nde düzenlenecek tören için yoğun güvenlik önlemleri alacağını yazıyor.

Eski başbakanın yaşamındaki dönüm noktaları ve geride bıraktığı mirasla birlikte, İngiltere basınında gelecek Çarşamba günü yapılması planlanan cenaze törenine ilişkin ayrıntılar da yer alıyor.

Gazete cenazeye birçok dünya liderinin katılmasının beklendiğini, ancak devlet töreni olmayacağı için her ülkenin devlet ve hükümet başkanları düzeyinde temsil edilmeyebileceğini söylüyor.

Guardian, törene katılacağını ilan eden ilk liderin ise, Güney Afrika’daki ırk ayrımından yana apartheid yönetiminin son lideri Frederik Willem de Klerk olduğunu belirtiyor.

Sosyal medyada protesto takibiIndependent ise polisin güvenlik önlemleri kapsamında olası protesto hazırlıklarını tespit etmek için sosyal medyayı, internet forumlarını ve Blackberry telefonlardaki mesajları izleyeceğini duyuruyor.

Cenazeyle ilgili bir diğer önemli ayrıntıysa, Times’ın manşetine çıkardığı Kraliçe İkinci Elizabeth’in katılımı.

Gazete Thatcher için yapılacak törenin, Winston Churchill’den bu yana kraliyet ailesinin en üst düzeyde temsil edildiği başbakan cenazesi olacağını vurguluyor.

Times, Churchill’in 1965’teki cenazesinden bu yana altı başbakanın öldüğünü ve kraliçenin hiçbirinin cenazesine katılmadığına dikkat çekiyor.

Times, inme sonucu ölen Thatcher’ın son anlarıyla ilgili bir habere de yer veriyor.

Görgü tanıkları, geçirdiği ameliyattan sonra Ritz Oteli’nde kalmaya başlayan Thacther’in, yatağında kitap okurken felç geçirdiğini fark ettiğini söylüyor.

Felç anında Thatcher’ın yanında bir hemşire bulunduğu, doktor gelene kadarsa öldüğü belirtiliyor.

1378870cookie-checkCenazesinde protesto kaygısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.