Cenazeye kalabalık Türk heyeti

8 Nisan Cuma günü Vatikan’da yapılacak cenaze törenine katılacak olan Erdoğan, Türkiye’yi temsil edecek. Erdoğan ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve Başbakan Erdoğan’ın Dış Politika Danışmanı İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da İtalya’ya gidecek. Erdoğan, cenaze törenin ardından aynı gün akşamı Türkiye’ye dönecek.

PATRİK DE KATILACAK

İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik aleminin ruhani lideri Papa 2’inci Jean Paul’ün cenaze törenine katılacağını açıkladı.

İstanbul Rum Patrikliği, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2’inci Jean Paul için bir taziye mesajı yayınladı. “Papa Hazretlerinin en büyük vizyonu, dünya barışı ve Hristiyanların birliğiydi” denilen açıklamada, Papa’nın seçildikten bir yıl sonra İstanbul’a gelerek dönemin İstanbul Patriği 1’inci Dimitros’u ziyaret ettiği ve Ortodoks-Katolik Teolojik Diyalogu için çalışmalar yaptığı hatırlatıldı. Açıklamada, Papa’nın 27 yıllık hizmet dönemi süresince barış ve adalet konusunda hassas çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

“Bu nedenlerden dolayı, vefatıyla oluşan boşluk yalnız Katolik Kilisesi için değil, tüm Hristiyanlık ve tüm insanlık için çok büyüktür” ifadesine yer verilen açıklamada, İstanbul Rum Patrikliği ve Patrik Bartholomeos’un, Katolik aleminin matemine katıldığı ve hem Papa için, hem de ona eş değer yeni bir Papa seçilmesi için dua ettiği bildirildi.
 
KAPADOKYA’DAN TOPRAK

Öte yandan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul’ün mezarına serpilmek üzere Kapadokya’dan toprak gönderildi. Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, asırlar boyunca pek çok uygarlığın, din, dil, ırk ve mezhebin Kapadokya’da birarada yaşadığını söyledi.

Kapadokya’nın Hıristiyanlar tarafından “kutsal topraklar” olarak kabul edildiğini belirten Ödemiş, “Katolik dünyasının ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul’ü birçok kez Kapadokya’ya davet ettik, ancak rahatsızlığı nedeniyle gelemedi. Gelmesini çok arzu ediyorduk. Hıristiyanlık için önemli bir merkez olan Kapadokya’da Papa’yı misafir etmek bizim için onur olurdu. Bu gerçekleşemeyince, biz de en azından mezarı için Kapadokya toprağı göndererek özlemini giderebileceğimizi düşündük” dedi.

Bu isteklerini Vatikan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne ilettiklerini ifade eden Ödemiş, “Vatikan Büyükelçiliği, gösterdiğimiz yakın ilgiden dolayı bize teşekkür faksı çekerek toprağı göndermemiz için açık adres verdi. Toprağı, ahşap üzerine gümüş ve bakır el işlemeli minyatür sandıkta Vatikan’a gönderdik” dedi.

1102790cookie-checkCenazeye kalabalık Türk heyeti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.