Cenevre Görüşmesi 26 Ocak’ta

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas ile gerçekleştirdiği görüşmeden dönüşte, Cumhurbaşkanlığı’nda basına açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, Rum liderle gerçekleştirdiği 1.5 saatlik görüşmede Cenevre’deki görüşmenin 26 Ocak’ta, saat 10.00’da yapılmasının netleştiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, görüşmede, temsilcilerin “Ekonomi” başlığıyla ilgili çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti. Temsilcilerin “Ekonomi” başlığında bazı gelişmeler ve ilerlemeler sağlamasını memnuniyetle onayladıklarını kaydeden Eroğlu, “Bazı konularda hala uzlaşılması gereken yönler bulunmaktadır. Ama birkaç konuda anlaşılmış olması memnuniyet vericidir” dedi.

Görüşmede ayrıca “Yönetim ve Güç Paylaşımı” başlığıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldığını söyleyen Eroğlu, önümüzdeki toplantıda aynı başlıkla devam edeceklerini, vakit kalması halinde diğer başlıklara geçeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, temsilcilerin önümüzdeki toplantıda “Yönetim ve Güç Paylaşımı” ve diğer başlıklarda tarafların sunmuş oldukları önerileri değerlendirmeye çalışacağını söyledi.

Rum tarafının yarın özlü konulardaki öneri ve düşüncelerini sunacağını kaydeden Eroğlu, Türk tarafının da önerilerini sunmasının ardından temsilciler tarafından detaylandırılacak önerilerin liderler toplantısında onaylanma noktasına getirilmesine çalışılacağını belirtti.

1516860cookie-checkCenevre Görüşmesi 26 Ocak’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.