Cengiz Han’ın torunu Florida’da

Soy ağacını araştıran bir Amerikalı profesör, büyük büyük dedesi Cengiz Han’la aynı “Y” kromozonlarına sahip olduğunu bilimsel olarak kanıtladı.

Florida Eyaleti’nin Miami Üniversitesi’nde muhasabe dersi veren bir Amerikalı profesör, Orta Asya’nın Moğol Hanedanından Cengiz Han’ın torunu olduğunu DNA testleriyle gün ışığına çıkardı.

Aile soy ağacını merak eden Amerikan profesörü Thomas R. Robinson, yıllarını alan uğraşıların sonunda gerçeği aydınlattı. Aile kökleri Y kromozonlarına bağlı olarak, Cengiz Han’a kadar iniyordu. Bu gerçeği kanıtlamasında, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde bir araştırma için 50 bin kişiden toplanan DNA örneklerinin sonuçları kullanılmıştı.
2003 yılında, aile köklerinin Fransa ya da İspanya’ya kadar uzandığını öğrenen Profesör Robinson, usanmadan arkasını getirdiği araştırmalar sonunda, 13.Yüzyılda soyuna bir Moğol kanı karıştığını saptadı. Araştırmalar bu yönde gelişince, Cengiz Han’ın DNA’sıyla aynı çıkan bulgulara ulaşıldı.

Amerikalı Cengiz Han torununun bu gerçeğe ulaşmasını, Oxford’dan Byran Skyes adlı bir bilim adamı da onayladı.

Öte yandan, 1227’de ölmüş ünlü hükümdar Cengiz’in Miami’ye kadar uzanan “soyu sopu” ortaya çıkınca, olasılık hesapları gereği, dünyanın dört bucağına yayılmış binlerce başka torunu da bulunacağı akıllara takılan soru oldu. Profesör Robinson, dün yaptığı açıklamasında, akrabalarının izini sürüp sürmeyeceğine değinmedi.

Fotoğraf: David Sheakley- AP
 

1129920cookie-checkCengiz Han’ın torunu Florida’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.