Cep telefonlu trafik canavarına müebbet gelebilir

İngiltere’de Cep telefonu kullanırken ölümlü kazaya karışan sürücüye müebbet hapis cezası gelebilir…

Guardian, İngiltere’de cep telefonu kullanırken ölümlü kazaya sebebiyet veren sürücülere ömür boyu hapis cezası verilmesi yönünde bir yasa değişikliğinin gündemde olduğunu yazdı.

Adalet Bakanı tarafından da desteklenen değişiklik teklifinin aşırı hız ya da sokak yarışı yapan, alkol ya da uyuşturucu madde etkisi altında kazaya karışan sürücüleri de kapsadığı açıklandı.

Gazete şu anki ceza yasasına göre, ölümlü kazaya sebebiyet veren sürücülerin genellikle 7 yıl hapiste kaldıktan sonra salıverildiğini, ortalama ceza süresinin ise yaklaşık 4 yıl olduğunu aktardı.

POLİSTEN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ UYARISI

Öte yandan Metropolitan Police Christmas yemeklerinin başladığı Aralık ayı boyunca sürücülerde alkol kontrollerinin de artacağını belirten bir uyarı yayınladı.

Yapılan açıklamada alkol ve uyuşturucunun kanda uzun süre kaldığı ve sürücülerin refleksini olumsuz etkilediği vurgulanarak, böyle durumlarda trafiğe çıkılmasının ölümcül kazalara yol açabileceği hatırlatıldı.

Polis Müfettişi Neil Jerome, Londra çapında yaygın olarak yapılacak kontrollerde uyuşturucu kullanan ya da alköllü sürücülere hoşgörülü davranılamayacağını belirterek, “Bu tür sürücüler ehliyete puan, bir yıl trafikten men hatta hapis cezası ile karşılaşacaklardır. Biz Londra polisi olarak trafik canavarlarına izin vermeyeceğiz, toplum da aynı çabayı göstererek yakınlarının uyuşturucu ve alköl aldıktan sonra araç sürmesine izin vermemeli” dedi.

2035350cookie-checkCep telefonlu trafik canavarına müebbet gelebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.