“Cesedi Türklerin çaldığını sandılar ama…”

Güney’de yayınlanan Fileleftheros gazetesi, manşetten fotoğraflarla destekleyerek verdiği “Tasos’la İlgili 3 Tutuklama” başlıklı haberinde, Papadopulos’un naaşının çalınması olayıyla ilgili dün akşam Andonis Prokopiu Kitas’ın kardeşi Mamas Kitas ve sahte pasaportlu, Hindistan uyruklu bir şahsın tutuklandığını, hapiste bulunan Andonis Prokopiu Kitas için de tutuklama emri verildiğini yazdı.

Habere göre Hindistan uyruklu şahıs, Papadopulos’un eski koruması olan Melis Yoannu’yu arayarak naaşın yerini bildiğini söyledi ve iade edilmesi için 200 bin Euro fidye istedi. Yoannu’dan ret cevabı alan şahıs Papadopulos ailesini tekrar aradığında cesedin yerini söylemeye ikna edildi.

Şahsın bozuk bir şiveyle konuşması, yakayı ele vermesine neden oldu. Tutuklanan zanlı polise verdiği ifadesinde, Papadopulos’un naaşını, Andonis Prokopiu Kitas’ın talimatıyla Kitas’ın kardeşi olan Mamas Kitas’la birlikte mezardan çaldıklarını kabul ettiğini, daha sonra naaşı Strovolos’taki mezarlığa götürdüklerini ve oraya başka bir mezanır içine gömdüklerini söyledi.

TÜRKLERİN ÇALDIĞINI İMA ETMİŞLERDİ

Kıbrıs Rum Kesimi Parlamento başkanı ve Demokrat Parti lideri Marios Karoyan geçen ocak ayında Londra’da yaptığı konuşmada Tassos Papadopoulos’un cesedinin çalınmasının Kıbrıs sorununun tartışılması konusunda olumlu bir atmosferin yaratılmasını engellediğini öne sürmüştü.

Karoyan, açıkca ifade etmese de Papadopulos’un cesedini Türklerin çaldığını ve Rum politikacıların da böyle düşündüğünü ima etmişti.

FOTOĞRAF: Rum Yönetimi Eski Başkanı Tasos Papadopulos

1236580cookie-check“Cesedi Türklerin çaldığını sandılar ama…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.