Ceyhun, SPD’de etkin görevde

Partide sol kanat muhalefetiyle tanınan Güney Hessen Teskilatı´nın 10 ve 11 Haziran 2005 günleri yapılan Yıllık Olağan Kongresi’nde kendi yerel teskilatı SPD Gross-Gerau (Unterbezirk Gross-Gerau) tarafından yönetime aday olarak önerilen Ozan Ceyhun, katıldığı secimlerde ilk turda en çok oyu alan ücüncü aday olarak seçildi.

Almanya´nin Frankfurt, Wiesbaden, Darmstadt, Marburg, Giessen, Hanau ve Offenbach gibi kentlerinin de içinde olduğu geniş bir bölgeyi kapsayan SPD Güney Hessen teskilati hali hazırda Federal Parlamento´da (Bundestag) 12, Eyalet Parlamentosu´nda (Landtag) 23 milletvekiline sahip.

Ayrıca Federal Hükümet düzeyinde de Heidemarie Wieczorek-Zeul araciligi ile bakan düzeyinde de temsil ediliyor. Güney Hessen´in dört büyük kentinde belediye başkanları ve 9 valiye de sahip SPD Güney Hessen Teşkilatı SPD Merkez Yönetim Kurulu´nda iki üyeye ve SPD Merkez Genişletilmiş Yönetim Kurulu´nda da 7 üyeye sahip bulunuyor.

Eyalet düzeyinde cok güclü bir konumda olan SPD Güney Hessen Teskilatı´nın toplam üye sayısı ise 48 bin703. Almanya´daki Yeşiller Partisi´nin tüm Almanya´daki üye sayısı ise yaklaşık 45 bin dolayında bulunuyor.

Teşkilatın  yönetim kuruluna ilk kez secilen bir Türk kökenli yönetim kurulu üyesi olarak Ozan Ceyhun, Avrupa Politikası, İçişleri ve Seçim Kampanyaları alanlarında sorumluluk taşıyacak.

1108580cookie-checkCeyhun, SPD’de etkin görevde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.