Cezaevinden mahkum kaçırma timi

The Sunday Telegraph’a göre, İsrailli seçkin eski askerlerden oluşan bir tim, cezaevlerinde tutuklu bulunan kişilerin kaçırılmasına, para karşılığında yardım ediyor. Habere konu olan Tim üyelerinin kimliklerini gizleyen gazeteye göre, kiralamanın maliyeti 50 bin ile 150 bin dolar arasında değişiyor.

Gazete Tim’in özellikle operasyonlarını üçüncü dünya ülkelerinde gerçekleştirdiğini belirterek Tim komutanının ağzından gerekçesini, “Bu ülkelerde yolsuzluğun adil yargılama hakkını engellemesi ve cezaevi koşullarının kötü olması” diye açıkladı. Tim, her ne kadar ilkelerine sadık olsa da ekip arkadaşlarının akrabasını kurtarmak için istisna olarak Norveç’te de bir mahkum kaçırmış. Tim’in bir diğer ilkesi de uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı işleri almamaya özen göstermesi sayılıyor.

Silahlarını gittikleri ülkeden edinen timin kaçırdıkları mahkumları ülke dışına çıkarmak için sahte pasaport kullanmışlar. Timin kullandığı yöntemler ise, tutukluları taşıyan araç görevlilerinin uyutulmasından, kadınlar araclılığıyla görevlilerinin dikkatinin dağıtılması da yer alıyor.

Tim bugüne kadar sekiz kişiyi cezaevinden kaçırmış. Kaçırılan bu kişilerden biri Küba’da bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden olan bir kadın. Üç yıl hapis cezasına çarptırılan kadın 2001 yılında Havana’dan kurtarılmış.

1112020cookie-checkCezaevinden mahkum kaçırma timi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.