Cezayir uçağından kurtulan yok

Uçakta 110 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

Yolcuların 51’i Fransız ve 27’si ise Burkina Faso vatandaşıydı. Düşen uçakta Lübnanlı, Cezayirli, Kanadalı ve Alman yolcular da bulunuyordu.

Hollande, uçağın kara kutusunun Fransız birlikleri tarafından bulunduğunu ve Mali’nin Gao şehrine götürüldüğünü de belirtti.

Dajha önce havayolu şirketinden yapılan açıklamalarda, uçağın aynı rotada haftada dört kez uçtuğu belirtilmiş ve son kontrollerde uçakta hiçbir teknik soruna rastlanmadığı ifade edilmişti.

Düşen uçağın uçtuğu rotanın bölgede uçuş yapan diğer yolcu uçakları tarafından da kullanılan ‘popüler’ bir rota olduğu da söylenmişti.

Cezayir Havayolları’nın adını vermeyen bir yetkilisi Fransız Haber Ajansı AFP’ye “Cezayir hava sahasına az bir mesafe kala, uçağın mürettebatından, görüş mesafesi çok düştüğü için, aynı hatta uçan bir başka uçakla çarpışma riskinden kaçınmak amacıyla bir tur atması istendi. Uçak rotasını değiştirdikten sonra ise temas kaybedildi” dedi.

Mali’nin başkenti Bamako’dan bir diplomat ise uçağın rotasının bulunduğu bölgede gece kuvvetli bir kum fırtınası yaşandığını söyledi.

Burkina Faso’nun başkenti Ouadougou’dan havalanan ve Cezayir’in aynı adlı başkentine giden uçak kaybolduğu sırada Mali hava sahasındaydı.

Cihatçı grupların 2012 yılında aylarca kontrol altına aldıkları Mali’nin kuzeyinde uluslararası askeri müdahaleye rağmen hala yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Şubat ayında Cezayir’de askeri bir uçak düşmüş, içindeki 77 kişi ölmüştü.

Hercules C-130 tipi uçak Oum el Bouaghi eyaletinde kötü hava koşulları yüzünden düşmüş, yalnızca bir kişi kurtulmuştu.

Uçağın rotasındaki hava koşullarınıngeceden bu yana kötü olduğunu Birleşmiş Milletler barış gücü askerleri de doğruladı.

BBC

1425160cookie-checkCezayir uçağından kurtulan yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.