Cezayir’de 23 ölü, 160 yaralı

Cezayir’in başkentinde meydana gelen iki saldırıda en az 17 kişi öldü

Başbakan Abdülaziz Belkadem’in makamı yakınında patlayan ve bir otomobile yerleştirilmiş olan bombanın, 9 kişinin ölümüne, 32 kişinin yaralanmasına yol açtığını bildirildi.

Görgü tanıkları patlamanın çok büyük bir gürültü yarattığını ve on kilometre kadar uzaktan bile duyulabildiğini belirttiler.

Cezayir Haber Ajansı, başkentin doğusundaki Bab Ezzuar mahallesinde, uluslararası havaalanı yakınındfaki bir polis karakolunu hedef alan ikinci patlamadaysa, 8 kişinin öldüğünü, en az 50 kişinin yaralandığını kaydetti.

Kent merkezine ambulanslar doluşurken, Başbakanlığa girişler engelleniyor. Başbakanlık binasında ayrıca İçişleri Bakanlığı da bulunuyor.

El Cezire televizyonunu arayan bir kişi, El Kaide örgütü adına saldırıları üstlendiklerini söyledi. Ancak bu iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Cezayir Başbakanı Abdülaziz Belkadem, saldırıları alçakça işlenmiş bir suç olarak niteledi.

Cezayir radyosunda konuşan Başbakan Belkadem, “Cezayir ulusunun bir uzlaşma arayışında olduğu ve birbirine elini uzattığı bir sırada bu tür suç eylemleri meydana geliyor.” dedi.

Cezayir’de başlıca İslamcı örgüt ‘Salafist Vaaz ve Savaş Grubu’nun, Ocak ayında adını, ‘El Kaide İslamî Magrep Örgütü’ olarak değiştirmesinden bu yana, ülkede şiddet olayları tırmanıyor.

Geçen yıl Ağustos’ta Cezayir hükümeti, İslami eylem gruplarına, teslim olmaları karşılığında, altı ay süreli af önerisinde bulunmuştu. (BBC)


 

1149530cookie-checkCezayir’de 23 ölü, 160 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.