Charles: Terör tersine, bizi birleştirdi

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu, geçen yıl Kasım ayındaki bombalı saldırıdan sonra restore edilmesinin ardından resmi törenle açıldı. Tarihi binanın açılış törenine, İngiltere tahtının veliahdı Galler Prensi Charles ile Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu katıldı.

Charles, Tarlabaşındaki tarihi binanın açılışı öncesinde binaya intahar saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla biraraya geldi. Prens, konsolosluk bahçesinde saldırıda ölenlerin anısına dikilen manolya ağacına da toprak attı.

ATATÜRK’E ÖVGÜ

Prens Charles, ‘yaptığı kısa konuşmada da ‘Bu cani saldırıları planlayarak aramıza ayrılık tohumları atmak isteyenler, ancak bizleri İngiliz ve Türk, Müslüman, Musevi ve Hıristiyanlar’ı bir araya getirmeyi başarabilmişlerdir” dedi..

Charles, Atatürk’ü överek ”Kanımca Türkiye halkı belki diğerlerinden de öte olarak, büyük ölçüde Kemal Atatürk’ün vizyonu sayesinde İslam ve demokrasinin birlikte uyum içinde varolabileceğini gösterme yolunu bulmuştur” diye konuştu.

Yaklaşık iki aydır faaliyetlerini sürdüren konsolosluk binasının da resmi açılışını yapan Charles, Ankara ve İzmir’de de resmi temaslarda bulunacak.

DAHA GÜVENLİ

Saldırıda büyük hasar gören Beyoğlu Tepebaşı’nda bulunan Başkonsolosluk binası geçen 1 yıl içerisinde onarılıp yenilendi.

‘Pera Evi’ diye bilinen 19’ncu yüzyıl konsolosluk binası yaklaşık 25 santimetre kalınlığında çelik duvarlarla örüldü. Bina girişindeki önlemler artırıldı ve 3 aşamalı güvenlik çemberi oluşturuldu.

Konsolosluk binasına, önce çelik kapıdan, sonra bariyerden, ardından da başka bir çelik kapıdan geçilerek ulaşılıyor.

1095190cookie-checkCharles: Terör tersine, bizi birleştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.