Chavez: Blair emperyalizmin kuklası

Chavez, ülkenin batısında halka hitaben yaptığı konuşmada, İngiltere Başbakanı’nın, Hitler’e benzettiği Bush’un en büyük müttefiki olduğunu söyledi ve ülkesiyle ilgili açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Blair, bize Avrupa’dan saldırmaya çalışan, emperyalizmin kuklasından başka bir şey değildir” diyen Chavez, kendilerini, uluslararası yasalara aykırı davranmakla suçlayan Blair’in, yasayı, Irak’a asker göndererek ihlal ettiğini ileri sürdü.


Chavez, “Siz sayın Blair, kimseyi uluslararası topluma saygılı davranmaya çağırma kapasitesine sahip değilsiniz ve yerinizi biliniz. Siz, Irak halkını ezen ‘Bay Tehlike’ye (Bush) destek vererek uluslararası yasaları küçümseyen zatın kendisisiniz” şeklinde konuştu.


İngiliz hükümetini “ahlaksızlıkla” suçlayan Chavez, Venezuela yönetiminin, demokrasinin ilkelerine katlanması gerektiğini söyleyen Blair’e, “Doğrudan cehenneme git” diye cevap verdi. Chavez, ülkesinin özgür olduğunu söyledi ve “Bizim halen emperyalizm ve sömürgecilik döneminde yaşadığımızı mı düşünüyorsunuz” dedi.


ABD yönetiminin, Venezuela yönetimini devirme çabalarına hız kazandıracağını kaydeden Chavez, emperyalist güçlerin, 3 Aralık’ta yapılacak seçimlere kadar dinlenmeyeceklerini söyledi. Chavez, ABD’nin, doğal kaynakların zenginliğinde gözü olması nedeniyle kendisini devirmeye çalıştığını ileri sürdü.

787950cookie-checkChavez: Blair emperyalizmin kuklası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.