Chavez Karakas’ta halka seslendi

Chavez, tezahürat arasında, cumhurbaşkanlık sarayının balkonunda elindeki Venezüela bayrağını salladı ve sağlık savaşını kazanacağını söyledi. 56 yaşındaki Chavez 8 Haziran’da Küba’ya gitmiş ve dün geceye kadar orada kalmıştı. Burada ameliyatla bir kanserli tömürün alındığı belirtiliyor.

Venezüela bugün İspanya’dan bağımsızlığını kazanmasının 200. yıldönümünü kutluyor.Chavez yıldönümü kutlamalrına katılamayacağını ama kutlamaları cumhurbaşkanlık sarayından izleyeceğini söyledi.

Haki askeri üniforması ve kızıl beresiyle, Venezüela marşının ilk bir kaç mısrasını coşkuyla okuyan Chavez, yardım olmadan ayakta durarak, herhangi bir not olmadan yarım saat konuştu.

Küba’dan Venezüela’ya dönüş

Hugo Chavez Venezuala’ya dün gece indi. Devlet televizyonu, Chavez’in Küba lideri Raul Castro tarafından uğurlanış ve Karakas’taki Maiquetia havaalanına iniş görüntülerini yayımladı.

Görüntülerde, mavi beyaz bir eşofman giyen Chavez, havaalanında yetkililerle el sıkışırken görülüyor.

Chavez ‘iyiyim, mutluyum’ dedi.

Chavez daha sonra da, telefonla yapılan bir mülakatta kahvaltı yaptığını ‘ne varsa silip süpürdüğünü’ söyledi. Venezüela lideri Küba’da çok zor günler geçirdiğini ama iyileşmekte olduğunu da kaydetti. Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua, “Cumhurbaşkanı’nın ülkesine dönmesine çok sevindik” dedi.

Venezuelalı yetkililerin, leğen kemiğinden ameliyat olmak için Küba’ya gittiğini açıklamasından sonra Chavez’in sağlığıyla ilgili spekülasyonlar başlamıştı. Hastalığını yenmekte kararlı olduğunu söyleyen Venezuela Cumhurbaşkanı iyileşmeye başladığını belirtmişti. (BBC)

1298330cookie-checkChavez Karakas’ta halka seslendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.