Chavez, Patavatsız Pat’i dava edecek

Chavez ABD’yi de kendisini öldürmek için komplo ile suçluyor

Chavez, Venezuela’nın Pat Robertson’un kendilerine teslim edilmesi talebinde bulunabileceğini de vurgularken, Washington’un vaize karşı harekete geçmemesi durumunda Birleşmiş Milletler’e başvuracağını söyledi.

Chavez’e bir destek de, Amerikalı insan hakları savunucu Jesse Jackson’dan geldi.

Venezuela’yı ziyaretinde, vaiz Pat Robertson’un açıklamalarını, ”ahlaka aykırı ve yasadışı” olarak niteleyen Jackson, Amerikan Adalet Bakanlığı’nı devreye girmeye çağırdı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Robertsob’un açıklamalarını ”uygunsuz” olarak nitelemişti.

Chavez televizyonda yaptığı konuşmada, ”Hükümetimin Amerika’da yasal girişimlerde bulunacağını duyuruyorum. Bir devletin başkanı hakkında suikast çağrısı yapmak terör eylemidir” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin kendisini öldürmek istemekle suçlayan Chavez, Pat Robertson’u ”deli” ve ”halk düşmanı” olarak niteledi.

Robertson hafta başında kendi kanalında yayımlanan bir söyleşide Venezuela’nın solcu cumhurbaşkanı Hugo Chavez’i teröristlerle işbirliği yapmakla suçlamıştı.

Bölgedeki Amerikan çıkarlarını tehdit etmekle eleştirdiği Chavez’in devrilmesi için milyarlarca dolarlık bir müdahale gerekmediğini, ‘özel güçlerce etkisiz hale getirilebileceğini’ söylemişti.

Sözlerinin yarattığı tepki üzerine Robertson önce ‘etkisiz hale getirmenin suikast anlamına gelmediğini’ savundu; ancak birkaç saat sonra bu anlama geleceğini kabul ederek özür diledi. (BBC)

İLGİLİ HABER: Patavatsız Pat özür diledi

1113400cookie-checkChavez, Patavatsız Pat’i dava edecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.