Chavez’den ABD’li yoksullara ucuz petrol

Anlaşma uyarınca, kış ayları boyunca, binlerce konuta, piyasa fiyatının yüzde 40 altında fuel-oil verilecek. ABD Kongresi’nin Massachusetts temsilcisi William Delahunt, anlaşmayı, “insancıl davranışın en iyi göstergesi” olarak tanımladı.

Bush yönetiminin, Latin Amerika’daki en büyük muhaliflerinden sayılan Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, ABD’deki yoksul kesimlere ucuz petrol temin etme planlarını Ağustos ayında Küba’ya yaptığı bir ziyaret sırasında açıklamıştı.

Anlaşma, yaklaşık 45 milyon litre yakıtın, ABD merkezli Citgo Petroleum aracılığıyla Massachusetts eyaletine taşınmasını öngörüyor. Citgo şirketinden yapılan açıklamada, yapılan anlaşma ‘Hugo Chavez’in öncülüğünde Kapitalizm’in insanî yüzü’ olarak tanımlandı.

Anlaşmanın imza töreninde, Kongre üyesi Delahunt, bu uygulamanın siyasî temelli olduğu yolundaki iddiaları reddetti. Delahunt, “Bu halka yapılan bir jest. Bunun Bush yönetimi ve Chavez yönetimi arasındaki ilişkilerle hiçbir ilgisi yok” dedi.

New York’un Bronx mahallesindeki yoksul kesimlere de düşük fiyatlı yakıt sağlanması konusunda Venezuela yönetimiyle görüşmelerin sürdüğü bildiriliyor. (BBC Turkish)

1118750cookie-checkChavez’den ABD’li yoksullara ucuz petrol

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.