Chavez’e anma

Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ölümünün 1. yıl dönümünde anıldı.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Venezuela Dayanışma Komitesi üyesi bir grup, Chavez’in fotoğraflarının bulunduğu ve “Chavez’in fikirlerinin ölmediğini” belirten pankartlar açıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Chavez’i anlatan bir video gösterimi yapıldı.

Çeşitli şiirlerin de okunduğu anma gösterisinde konuşan Venezuela Dayanışma Komitesi Sözcüsü Esra Nesipoğulları, Chavez’i yoksul Venezuela halkını emperyalist ve işbirlikçilerin sömürü ve zulmünden kurtarmak için verdiği kavgayla tanıdıklarını, onun eğitim, sağlık, beslenme ve barınma gibi konularda ülkesini ilk sıralara taşıdığını söyledi.

Chavez’in diğer ülkelerdeki zor durumda olan halklarla da dayanışma içinde olduğunu dile getiren Nesipoğulları, Chavez’in ölümünün ardından Venezuela’nın yoksul emekçi halkının aynı yoldan yürümeye devam ettiğini aktardı.

Nesipoğulları, Chavez’in ölümüyle sevinen emperyalistlerin ülkede sanki bir halk isyanı varmış gibi gösterdiğini ifade ederek, Tunus, Mısır, Bahreyn, İspanya gibi ülkelerde yaşanan protestoların Venezuela’daki gösterilerle aynı sebepleri taşımadığını aktardı.

Venezuela halkının Chavez’in yolunda Latin Amerika ve dünyanın tüm ezilen halklarıyla dayanışma içinde olarak bu saldırıları boşa çıkaracağını kaydeden Nesipoğulları, Chavez’in mücadelesinin her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi.

1412010cookie-checkChavez’e anma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.