Chavez’e iki yıl ömür biçen doktor sürgüne gönderildi…

Küba’da tedavi görüp kanseri atlattığını halkına açıklayan ve ¨Devrimlere devam edeceğiz, yaşasın sosyalizm!¨ gibi sözlerini tekrar eden Chavez, bu tedaviden evvel kendisine ¨Sayılı günleriniz var, taş çatlasa iki sene eder!¨ diyen doktorunu ülke dışına sürgüne gönderdi. Doktor Salvador, Venezüela’nın halkçı liderinin hastalığını bahane ederek yalan söyleyip devrime ve sosyalizme zarar vermekle suçlandı.

Doktor Salvador Navarette’nin Caracas Havalimanı’ndan ailesiyle beraber ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı duyulunca, halk arasında, ¨Yine de sevinsin, dua etsin, yoksa Chavez onu hapislerde çürütürdü diye yorumlar yapıldığı yabancı basında yer aldı. Doktor Salvador’un iki yıl hayatı kaldı, o yüzden ne yerse yesin dediği Chavez ¨Ben turp gibiyim, hiçbir şeyim yok, bu doktor bana ve dolayısıyla Venezüela devrimine yalan söyledi¨ dedi.

Doktor Salvador ve ailesinin Meksika’ya sürgüne gittiği yönünde haberler ileri sürülüyorsa da resm^bir açıklama yapılmadığı için âkıbetlerinden şüphe duyulmaya devam ediliyor. Bu arada Küba’da kanser tedavisi olan Chavez’in gürbüz hâliyle objektifler karşısına geçmeye başladığı da gözleniyor.

1532700cookie-checkChavez’e iki yıl ömür biçen doktor sürgüne gönderildi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.