Chealse’nin patronu en lüks uçağı aldı

İngiliz Chealse futbol takımının sahibi Roman Abramovich’in dünyanın en lüks uçağını satın aldığı ileri sürüldü. İngiliz Sunday Times’ın haberine göre, Chealse’nin sahibi Rus işadamı Roman Abramovich, 84 milyon Euro ödeyerek Boing 767-300 tipi bir uçak satın aldı.


Ansett Uçakçılık tarafından Hawaiian Havayolları için hazırlanan 350 kişi kapasiteli yolcu uçağı, Abramovich’in isteğine göre yeniden dizayn edildi.


Uçağın koltukları sökülerek, bunun yerine oturma odası, mutfak, ofis ve yatak odası yapıldı. Abramovich, sadece uçağın iç dekorasyonu için 15 milyon Euro harcadı.


Habere göre, Abramovich, bu uçak ile Londra-Moskova arasında seyahat etmek için her defasında 450 bin Euro harcayacak. Bir yolcunun 300 Euro’ya seyahat ettiği Londra- Moskova güzargahına, Abramovich 1500 kat daha fazla para ödeyerek seyahat etmiş oluyor.


Uzmanlara göre, Abramovich’in satın aldığı uçakta bulunan lüks, dünyadaki kraliyet aileleri de olmak üzere hiç kimsede bulunmuyor. Dünyanın en zengin işadamlarından olan Abramovich’in servetinin yaklaşık 11 milyar 250 milyon dolar olduğu öne sürülüyor. 
 

675620cookie-checkChealse’nin patronu en lüks uçağı aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.