Che’den ekran koruyucu olursa…

Kanada basını birkaç gündür olayı konuşuyor ve ¨Öğrencilerimiz komünist mi oluyor nedir, bir üniversite solcu devrimciyi nasıl ekrana koyar¨ diye durumu tartışıyor.

Kübalı fotoğraf sanatçısı Alberto Korda’nın yakaladığı bir pozuyla 20.yüzyılın en simgeleşmiş fotoğrafı olan Che’nin meşhur görüntüsü daha önce de Queens Üniversitesi’nde poster olarak basılmış ve rektörlüğün Küba üzerine açtığı ders programlarına tanıtım amacıyla okul duvarlarına asılmıştı. O zaman yine ayaklanan Kanadalı sağcılar, yoğun baskı altında tuttukları üniversite yönetimini bu posterleri kaldırmaya mecbur bırakmıştı.

İngiliz Kolombiyası Eyaleti’ndeki Viktorya Üniversitesi yönetimi Sosyal Adalet Çalışmaları Kürsüsü tarafından kullanılan ¨Che görüntülü ekran koruyucusunu¨ henüz kaldırmak yahut kullanmaya devam etmek yönünde bir açıklama yapmayıp sessiz kalmaya çalışıyor. Ancak Kanada’nın özellikle sağ eğilimli The National Post gazetesi gibi yayın organları konuyu sayfalarına taşıyor. Birkaç gün önce, İsrail Gizli Servisi Mossad’ın danışmanlarından olan M.Ross tarafından yazılmış bir yorum, açıkça, üniversiteyi ve Che’yi sert bir dille hedef almıştı.

1535800cookie-checkChe’den ekran koruyucu olursa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.