Chelsea’den ırkçı taraftarlara yasak

İngiliz Premier Lig takımlarından Chelsea bir açıklama yayınlayarak olayı “menfur” olarak nitelendirerek kınadı ve taraftarların aleyhinde yeterli delil olduğuna kanaat getirilirse yasağın yaşam boyu sürmesinin sağlanacağını söyledi.

Irkçı sloganlarahedef olan ve itilerek metroya binmesi engellenen 33 yaşındaki Süleyman S. polise başvurarak bu şahısların cezalandırılmasını istemişti.

Süleyman S., Le Parisien gazetesine verdiği mülakatta olayı yaşadıktan sonraki saatlerde videoya çekilmiş görüntüleri izleyince polise şikayette bulunmaya karar verdiğini anlattı.
İngiliz Guardian gazetesinin ele geçirdiği videoda Richelieu-Drouot istasyonunda yaşanan ırkçı olay görüntüleniyor ve siyah yolcuyu ittirerek trene binmesini engelleyen İngiliz Chelsea taraftarlarının “Irkçıyız biz, ırkçıyız ve böyle olmak istiyoruz!” diye slogan attıkları duyuluyor.

Londra Eminyet Müdürlüğü de olayın büyük bir ciddiyetle incelendiğini ve olaya karışan Chelsea taraftarlarının kimliklerinin belirlenmesinde Fransız yetkililerine destek olacaklarını açıklamıştı.

FOTOĞRAF: Irkçı taraftarın UKIP lideri Nigel Farage ile fotosu sosyal medyada

853480cookie-checkChelsea’den ırkçı taraftarlara yasak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.