Cherie, Brown’a ‘yalancı’ dedi mi?

İngiltere İşçi Partisi’nin Manchester kentinde yapılan konferansı gazetelerin birinci sayfalarında geniş yer verdi.   


Başbakan Tony Blair’in ayrılması ardından, parti liderliği ve başbakanlık için en güçlü aday olarak görülen Maliye Bakanı Gordon Brown’ın ”hayatının konuşması”nı yapacağı konferans öncesinde öne sürülmüştü.


Brown’un konuşması yerine manşetlerde öne çıkan ise Başbakan’ın eşi Cherie Blair ”Bu bir yalan” sözü oldu.


BLAİR’E DARBE YAPMAK İSTEMİŞTİ


Başbakan’ın eşi, ben bu ifadeleri kullanmadım, böyle de düşünmüyorum demesine karşın sözleri duyduğunu belirten Bloomberg ajansı çalışanı gazeteci iddiasında ısrarlı.


The Guardian gazetesi, Cherie Blair’ın bu sözlerinin Brown’un gününü enkaza dönüştürdüğü yorumunu yaptı. The Independent gazetesi ise, Cherie Blair’in sözlerinin Başbakan Blair ve Brown arasındaki kırılgan ateşkesi paramparça ettiğini savunurken; ”Cherie Blair’in Gordon Brown’u sevmediği ve eşinin ardından başbakan olmasını istemediği bir sır değil” diye yazdı.


The Daily Telegraph gazetesi de, Cherie Blair’in sözlerinin Maliye Bakanı’nın samimiyetine ilişkin soru işaretlerini arttıracağı ve tartışmaları yeniden Başbakanlık için yetkin olup olmadığından çok Brown’un karakteri üzerine odaklayacağı değerlendirmesini yaptı.


Hükümet içinde Blair’in bırakması yönünde baskıların arttığı iki hafta önce, Brown’a karşı isimlerden İçişleri Bakanı Charles Clarke, Maliye Bakanı’nı ”ipleri elinde tutma konusunda saplantılı olmakla” suçlayarak, Brown’un kişiliğini tartışmaya açan en önde gelen siyasetçi olmuştu.


Başbakan ise eşinin söylediği iddia edilen yorumuna ilişkin olarak bitişik konutlarda oturdukları Brown için “En azından eşimin yan komşuyla kaçmayacağını biliyorum” dedi.


FOTOĞRAF (Açık Gazete): Cherie Blair

794680cookie-checkCherie, Brown’a ‘yalancı’ dedi mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.