‘Cherie Kıbrıs’ın içişlerine karışıyor’ iddiası

Blair’i “işlerine burnunu sokmakla” suçladığını duyuran gazete, pek çok İngilizin KKTC’de rüyalarını süsleyen villaları almayı sürdürdüğünü, ancak İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın vatandaşlarını, böyle bir alışveriş yüzünden yasal güçlüklerle karşılaşabilecekleri yolunda uyardığını kaydetti.


Toprak konusunun bölünmüş Kıbrıs’ın en hassas konularından biri kabul edildiğini de savunan gazete, Rumların, ünlü bir insan hakları avukatı olan Cherie Blair’in “ahlaken savunulamaz bir şeyi savunmaya kalkıştığını” düşündüğünü bildirdi.


Kıbrıs Rum yönetimi liderinin en yakınındaki isimlerden biri kabul edilen Kipros Hrisostomidis’in, “Cherie Blair yasadışı şekilde bir toprağı işgal eden İngiliz çiftinin davasını alarak, İngiltere’nin resmi politikasının yasadışılığı desteklemek olduğu gibi bir izlenim doğmasına yol açıyor. Bayan Blair, diplomatik olarak önemli hassasiyetlere yol açabilecek bir adım atıyor” şeklindeki sözlerine de yer verdi.


Meletiu Apostolidi isimli Rum vatandaşı, KKTC’nin Girne ilçesine bağlı Lapta bölgesinde 1974 öncesi sahibi olduğu eski mülküne ev inşa ettiği gerekçesiyle İngiliz David Charles Orams ve eşi Linda Elizabeth Orams hakkında Rum kesiminde tahliye ve tazminat davası açmış, Rum mahkemesi, İngiliz çiftinin evi boşaltarak iade etmesi ve tazminat ödemesi yönünde karar almıştı.


İngiliz çiftinin Rum mahkemesinin verdiği kararı yerine getirmesi ve gerekirse çiftin oradaki malına haciz konulması amacıyla İngiltere’de de benzeri bir dava açılmış ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in avukat eşi Cherie, Orams çiftinin savunmasını üstlenmişti.


FOTOĞRAF: Cherie Blair (Küçük foto), Oram çifti ve Türk avukatları Hasan Vahib

788980cookie-check‘Cherie Kıbrıs’ın içişlerine karışıyor’ iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.