Cherie, savunmayı Pasha’da kutladı

Orams ailesini savunan Başbakan Tony Blair’in eşi Cherie Booth, Ramiz Gürsoy ve Angela Ward ile Vahib Avukatlık bürosu avukatları Hasan ve Işın Vahib, Orams davasının 3’ncü günü 20 Temmuz gecesi Islington’daki Türk restoranı Pasha’da yorgunluk giderdi. Geceye ayrıca KKTC’den gelen hukukçular ile gazeteci Faruk Eskioğlu da katıldı. Cherie Blair’in iki koruması için de yan masada servis yapıldı.


Gecede kadehler ertesi günü yapılacak son savunmanın başarısı ve Orams Davası’nın kazanılması için kaldırıldı. Türk şarabı ve rakının içildiği gecede Cherie Blair kokteyl almayı tercih etti. Mönüde ise geleneksel Türk mezeleri, karışık ızgara ve çoban salata ile tatlılardan kadayif, baklava ve kazandibi yer aldı. Türk mutfağını çok beğendiğini belirten Blair, restorandaki yemekleri de çok lezzetli bulduğunu ve baklavanın çok taze olduğunu söyledi.


Cherie Blair gece boyunca masadakilerle başta Orams Davası olmak üzere genel siyasi konularda da samimi sohbette bulundu. Orams Davası’nın seyrinden memnun olduğunu vurgulayan Blair, ekip arkadaşlarıyla uyumlu bir işbirliğiyle çok iyi bir savunma yaptıklarını belirtti. Davanın kazanılma şansı konusunda önceden bir şey demenin çok güç olmasına karşın çok iyimser olduğunu da dile getirdi…


Avukat Hasan Vahib de, 17 bin belgenin gözden geçirildiğini, çok yorulduklarını vurgulayarak  Orams Davası’ndaki hukuk savaşında Rum Kesimi’nin bu kez kayaya çarptıklarını söyledi.


Avukat Ramiz Gürsoy’un İngiltere basınının Orams Davası’na objektif yaklaşmadığı yorumuna katılan Cherie Blair, Rum Kesimi’ndeki basının da kendisinin “Kuzey” yerine KKTC demesine itiraz ettiklerini belirtti. Eskioğlu da Türk basınının Orams Davası’nın öneminin bilincinde olduğunu ve Akşam’ın Orams haberlerini objektif yansıttığını ve yorumu da okuyucuya bıraktığını söyledi.


Türk avukatların insan hakları davalarıyla ilgili konulardaki sohbetine de katılan Blair, Türk avukatlara her türlü teknik yardım sözü verdi.


İsrail’in Lübnan’daki saldırısı konusu açıldığında Blair, masum insanların öldürülmesine çok üzüldüğünü vurgulayarak biran önce Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanmasını gönülden istediğini belirtti. 


Sohbet konusu çocukların eğitimine gelince de Blair, bütün yoğun çalışma temposuna karşın çocuklarının dersleriyle ilgilendiğini ve eğitimlerine çok önem verdiğini sözlerine ekledi.


Demokrat çıkışlarıyla tanınan Cherie Blair geçmişte de anti-terör yasasında bireyin temel insan haklarını gaspetmemesi gerektiğini söyleyerek Başbakan eşinin de savunduğu güvenlik önlemlerinin sıkılığından şikayet etmişti. Ayrıca Cherie Blair’nin önceki yıl bir gecede “Ben Filistinli olsaydın, intihar bombacısı olurdum” sözleri de hala tartışılıyor…


Orams Davası’nın yorgun avukatları ve kendilerini gölge gibi izleyen Eskioğlu geceyi Türk kahvesiyle tamamladılar.


İLGİLİ HABER: Rum Kesimi avukatları Orams’ı ağlattı


 


 

792910cookie-checkCherie, savunmayı Pasha’da kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.