Cherie’den Türk kadınlarına ziyaret

İngiltere’de “4 Mayıs Yerel Seçimleri”nde eşi Tony Blair’e destek vermek amacıyla seçim kampanyasına katılan Cherie Blair, Kıbrıslı Türk Kadınlar Projesi Merkezi’ni ziyaret etti.


Cherie Blair’e, Türk ve Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Haringey Bölgesi’nde faaliyet gösteren Proje Merkezi’ni ziyareti sırasında bölge milletvekili David Lammy ve Haringey Belediye’si “Sosyal” Başkanı Charles Adje eşlik etti. Blair ve beraberindekileri kapıda İşçi Partisi’nden Haringey Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Canver ve Proje yöneticisi kadınlar karşıladı.


Cherie Blair, Proje Merkezinde çoğu yaşlı Kıbrıslı Türk kadınla sohbet etti. Kadınların sorunlarını ve proje kapsamındaki çalışmaları hakkında bilgi alan Blair, bölgede başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Kıbrıslı Türk Kadınlar Projesi Başkanı İmren İncirli ve yönetim kurulunu tebrik etti.


Blair ve beraberindeki heyet, yine aynı semtteki Kıbrıslı Rum Kadınlar Projesi’ni ziyaret etmek üzere Türk kadınların sevgi gösterileri arasında ayrıldı.


Türk Kadınlar Projesi Başkanı İmren İncirli; 1984’de kurulan Proje’nin Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk yaklaşık 700 üyeye danışmanlık, rehberlik, kreş, yaşlılar projesi ve ev içi şiddete karşı hizmet verdiğini belirtti. Blair’in kendilerini ziyaret etmelerinden büyük memnunluk duyduklarını vurgulayan İncirli, 8 yönetim kurulu üyesi bulunan Proje kapsamında 11 işçinin çalıştığını da sözlerine ekledi.


FOTOĞRAF: Proje’den hizmet gören yaşlı Türk erkekleri Cherie Blair’i ilgiyle dinlerken bazı yaşlı kadınlar da örgü örmeyi sürdürdüler…

787590cookie-checkCherie’den Türk kadınlarına ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.