Chirac olaylara müdahalede kararlı

Chirac da halka seslenerek, olaylara müdahalede kararlı, adaletli ve vefakar olacaklarını söyledi.

Olaylara karışanların cezalandırılacağını belirten Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, ülkede ırkçılık ve ayrımcılık zihniyetinin yok edilmesi gerektiğini söyledi.

Gençlerin iş bulmasını kolaylaştırmak için gerekli adımların atılacağını ifade eden Jacques Chirac, 2007 yılında 50 bin gence iş konusunda yardım yapılacağını da belirtti.

Öte yandan gece meydana gelen olaylarda, Loire bölgesinde bir camiye 3 yangın bombası atıldığı ve hafif hasar meydana geldiği bildirildi. Yakılan araç sayısının da önceki geceye göre 271’den 162’ye düştüğü belirtildi.

Fransa’daki isyanda bugüne kadar 8.400 araç yakıldı.

Hükümet, olağanüstü hal ilan etme yetkisinin 12 günden üç aya çıkaracak yasa tasarısını da parlamentoya sundu. Tasarının bugün parlamentoda onaylanması bekleniyor.

Fransa’da 1955 yılındaki Cezayir iç savaşı sırasında yürürlüğe giren yasa, hükümete, 12 gün süreyle olağanüstü hal ilan etme yetkisi veriyor. Bu sürenin uzatılması için mutlaka parlamentonun onayı gerekiyor.

Öte yandan Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso, AB’nin, yaşanan olayların sonrasında Fransa’ya 50 milyon avro yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

1118170cookie-checkChirac olaylara müdahalede kararlı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.