Chirac’tan Fransızlara birlik çağrısı

Chirac, Fransa’nın önündeki ekonomik ve sosyal zorlukları aşabilmek için yeni bir dinamizme gereksinim duyduğunu söyledi. Chirac ayrıca, siyasi rakibi Nicolas Sarkozy’nin, Dominic de Willepin liderliğindeki yeni hükümette görev alacağını doğruladı.

Willepin’in yeni kabinesini haftasonuna kadar açıklaması bekleniyor. Hükümetin uğradığı referandum bozgununda sorumluluğu üstlenen Başbakan Jean Pierre Raffarin istifasını Cumhuerbaşkanı Jacques Chirac’a sabah saatlerinde sunmuştu.

İstifayı kabul ettiğini bir açıklamayla duyuran Chirac, İçişleri Bakanı Dominique De Villepin’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağırdı. 51 yaşındaki De Villepin yeni başbakan olarak atandı.

Daha önce kabinede dışişleri bakanı olarak da görev yapan De Villepin, Chirac’a en sadık isimlerden biri olarak gösteriliyor. De Villepin Irak savaşı öncesindeki dönemde, Fransa’nın işgale muhalefetinin sesi olmuştu.

Hukuk ve kamu yönetimi eğitimi almış olan başbakan, İçişleri Bakanı olarak, göçmenlik konusundaki sert siyasetleri ile dikkat çekmişti. De Villepin, militan islamla mücadele amacıyla ülkedeki imamların da dil, hukuk ve Fransa gelenekleri konusunda epğitilmesini şart koşmuştu.

 

1107590cookie-checkChirac’tan Fransızlara birlik çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.