CHP 19 yıllık mağduriyet için kolları sıvadı

CHP, bugün yeniden açılacak TBMM gündemine, İhlas vurgunu araştırma önergesi ve kanun teklifini getiriyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tüm partilerin grup başkanvekilleri ile görüşerek, on binlerce İhlaszede’nin sorununun çözümü için destek isteyecek.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre İhlaszedeler’in 19 yıldır alamadıkları paralarının ödenmesi için CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve arkadaşları tarafından hazırlanan kanun teklifi ile Ankara Milletvekili Murat Emir ve 20 CHP Milletvekili tarafından verilen Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Genel Kurul gündemine gelecek.

Genel Kurul’un toplanabilmesi için en az 200 milletvekili gerekiyor. Yasaların kabulü için ise asgari 151 milletvekilinin oyunu gerekiyor. Yani 151 milletvekilinin kabul oyu, zaman aşımı riskiyle karşı karşıya olan İhlaszedeler’in kurtuluşu olacak.

ZAMAN AŞIMI RİSKİ

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, bankalar kanunda değişiklik yapılarak İhlas mağdurlarının paralarını almalarının sağlayacak teklifini doğrudan Genel Kurul’a indirecek ve oylamada kabul edilirse teklif gündeme girecek. Teklifte, İhlas Finans’ın mudilere ödemelerini yapmadığı belirtilerek, mağdur olanlar için paraların tahsili isteniyor.

Teklifle, “Tasfiye kapsamındaki alacakların borçları karşılamaması halinde, aradaki fark özel finans kurumunun yönetimini doğrudan ya da dolaylı olarak tek başına veya birlikte elinde bulunduran hissedarlardan tahsil edilir” düzenlemesi getiriliyor.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve 20 CHP’linin imzası bulunan araştırma önergesi ise Danışma Kurulu kararı ile Genel Kurula getirilerek görüşülecek. Önerge kabul edilirse TBMM’de tüm partili milletvekillerinden oluşan Araştırma Komisyonu kurulacak. Önergede, alacakların tahsili için zaman aşımı dolmadan çözüm yollarının üretilmesi isteniyor.

İHLASZEDELER MECLİS’E GİDECEK

İhlas mağdurlarını temsilen bugün bir grup İhlaszede Meclis’e giderek açıklama yapacak. Milletvekillerinden destek isteyecek.

MÜCAHİT ÖREN’İ KORUMAYIN

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 2001’de bankacılık sektörünün krize girdiğini hatırlatarak, ‘’Özel finans kurumlarıyla, ve özellikle İhlas Finans mağdurlarıyla ilgili 19 yıldan bu yana hiç bir şey yapılmadı” dedi ve şunları söyledi:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi 20054te TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesiyken İhlas mağdurlarla ilgili yasal düzenleme yapılmasını istediler. Bu yöndeki önerge komisyondan geçerek, TBMM Genel Kurulu’na geldi. Ancak yukarıdan gelen bir emir, bu kararın iptaline neden oldu. Şimdi Akif Hamzaçebi’nin kanun teklifi var ve bunu Meclis’e getireceğiz. Artık ihlaszedelerin mağduriyeti giderilmeli.

MHP, İYİ Parti, HDP, CHP hep bir arada olup ellerini kaldırırlarsa bu mağduriyet biter. AKP’den de destek bekliyoruz. İhlas’ın sahibi ABD’de gününü gün ediyor. Bu kanun teklifini görmezlikten gelirseniz korunan Mücahit Ören olur.”

2270100cookie-checkCHP 19 yıllık mağduriyet için kolları sıvadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.