CHP, HDP ve EMEP’den Cumhuriyet’e destek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet’in haber toplantısına katılarak “Susturmalarına izin vermeyeceğiz” mesajı verdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da “Cumhuriyet Gazetesiyle dayanışma içinde olacağız”,  EMEP de “Cumhuriyete saldırı hepimizedir!” açıklaması yaptı.
Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesine başlatılan operasyona tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, gazetemizi arayarak “Birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra gazetemizin Ankara Bürosunu ziyaret etti. Haber toplantısına katılan Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi’nin her darbe döneminde en ağır bedeli ödeyen gazete olduğunu belirterek, “Halkı bilgilendirebilmek için korkusuzca işini icra eden gazetecileri tutuklamalarına, özgür basını susturmalarına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HDP’DEN DESTEK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Cumhuriyet Gazetesiyle dayanışma içinde olacağız. Tek bir muhalefet odağı kalmaması için AKP merkezi tarafından koordine edilen baskıların yeni bir aşamasıyla karşı karşıyayız” dedi.

Demirtaş, Cumhuriyet’e yapılan operasyona ilişkin “Bu, temel bir hedefe, diktatörleşme hedefine doğru adım adım giderken yapılan operasyonlardan biridir. Bu sabah Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon da böyledir. Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağız. Tek bir muhalefet odağı kalmaması için AKP merkezi tarafından koordine edilen baskıların yeni bir aşamasıyla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

Demirtaş,“ Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Amaç milletvekillerini cezaevine almak. Hedef olası bir seçimde HDP’yi çalışamaz hale getirip baraj altı bırakarak 400 milletvekiline ulaşmak. Bugün diktatörlüğün önündeki tek engel HDP’dir. HDP ortadan kalktığı anda herkesin üzerine, on yıllarca sürecek bir kabus çökecek.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, Genel Başkan Sergei Stanishev başkanlığındaki Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) heyeti ile HDP Genel Merkezinde Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

EMEP’DEN DESTEK

EMEP’in de “Cumhuriyete saldırı hepimizedir!” başlıklı açıklaması aynen şöyle:

“Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik başlatılan “operasyon” 15 Temmuz darbesinin fırsata çevrilmesinin son örneğidir. Darbeyi lütuf bilerek özlemi duyulan tekçi rejim inşa etmeye yönelen hükümet, yeni darbe girişimiyle ifade ve basın özgürlüğünden geriye bir şey bırakmamaya yemin etmiş gibidir.

İki gün önce çıkarılan KHK ile ajanslarla sosyalist teori ve kültür dergileri kapatılırken, son hedefin Cumhuriyet Gazetesi olarak belirlendiği anlaşılmaktadır.

Amaçlanan, düşünceyi ifade ve yayma özgürlüğünü geçersizleştirilerek yazılı ve görsel basın-yayın alanının bütünüyle “yandaşlaştırılması” ve tüm muhalif seslerin susturulmasıdır. Bu, özellikle MHP destekli anayasa değişikliğiyle tekçi başkanlık sistemini onaylayacak olan referandum öncesi önemli sayıldığı için, hışımla basın özgürlüğü tamamıyla yok edilmeye çalışılmaktadır.

Demokratım diyen herkes basın ve halkın haber alma özgürlüğünü savunmalı, sahiplenmek üzere birlikte mücadele etmelidir.

Cumhuriyet Gazetesi susturulamaz.”

MHP’DEN TEPKİ

Öte yandan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet Gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik operasyona ilişkin, “FETÖ yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa soruşturmaları sulandırmak olur” dedi.

AÇIK GAZETE: Faşizm ve savaşa hayır diyen bağımsız gazeteler susturulamaz!

2023790cookie-checkCHP, HDP ve EMEP’den Cumhuriyet’e destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.