CHP İngiltere başkan adayı Peker’den değişim sözü

Ayhan Peker, CHP İngiltere Birliği 5’nci dönemi için başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Peker öncelikle Birlik’i işlevsel kılma büyütme sözü verdi.

CHP’nin İngiltere de ilk olarak örgütlenmeye başladığı zamandan beri, yapılan tüm çalışmalar da aktif olarak görev almış ve emek vermiş bir partili olduğunu söyleyen Ayhan Peker, parti yapılanmasında nelerin doğru yürümediğini çok iyi bildiğini ve tüm bu problemlere çözüm getirmek için başkan adayı olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır CHP İngiltere Birliği için çalıştığını, ancak gelinen yerin, şu anki yöneticiler de dahil olmak üzere, hiç kimseyi tatmin etmediğini vurgulayan Peker, CHP İngiltere Birliği’nde yeni bir anlayışın egemen olması gerektiğini öne sürdü. Peker, CHP’de birliği sağlayacağını belirterek “Küçük olsun benim olsun düşüncesini doğru bulmuyoruz. Bundan sonra büyük olacak, hepimizin olacak” dedi.

Arkadaşları ile mevcut yapılanmanın neden hiç kimseyi mutlu etmediğini masaya yatırdıklarını, toplumun tüm kesimleriyle bu konuda görüşmeler yaptıklarını, nereler de hata yapıldığını, nasıl hatalar yapıldığını, derinlemesine tartıştıklarını söyleyen Peker, yeni bir başlangıca ve anlayışa ihtiyaç olduğu sonucuna vardıklarını belirtti. Peker bu konuda yalnız olmadıklarını, partinin bütün bileşenlerinin, toplumun tüm kesimlerinin hemen hemen aynı şeyleri düşündüğünü, tüm yaşananları tecrübe hanelerine yazdıklarını ama artık ileriye bakmak zorunluluğunda olduklarını iletti.

“BİRLİĞİ İŞLER HALE GETİRECEĞİZ”

Mevcut hali ile parti binasının sürekli kapalı tutulduğunu, birlik olarak hiç bir etkinliğin yapılmadığını, yapılan etkinlik ve toplantılara üyelerin hiç birinin ilgi göstermediğini, üyelerin örgüte küstüğünü, örgütün ne yazık ki kurumsallaşamadığını söyleyen Ayhan Peker, örgütü tekrar umut haline getirmek istediklerini iletti.

Peker, seçildikleri taktirde ekibiyle bu tür bir görevi yerine getirmeye hazır olduğu sözünü vererek “CHP İngiltere Birliği demokrasi ve özgürlükler adına her kapıyı zorlaması gerekir. Yapılan hak, hukuk, adalet, demokrasi ihlallerini İngiltere’deki parlamento da dahil olmak üzere her yere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Sosyalist Enternasyonel’den kardeş parti İşçi Partisi ile de yakın temasta olacağız” diye konuştu.

CHP İngiltere Birliği olarak Türkiye’deki mücadeleye destek veren bir örgüt olmayı amaçladıklarını ve kendilerinin de bunu gerçekleştirmek amacı ile aday olduklarını söyleyen Peker, parti üyelerinin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, yöre derneklerinin, inanç kurumlarının, toplumun tüm kesimlerinin Güçlü bir CHP istediğini, güçlü bir CHP yapılanmasının toplumun tüm kesimleri için gerekli olduğunu ve kendilerinin de bunu gerçekleştirmek için göreve talip olduğunu söyledi.

Peker, “Dürüst Liderlik, Güçlü Yönetim” sloganı ile yola çıktıklarını vurgulayarak “şeffaf ve hesap veren bir yönetim” anlayışını hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

2286690cookie-checkCHP İngiltere başkan adayı Peker’den değişim sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.