“CHP kapsamlı yönetim değişikliği yapacak” iddiası

CHP’de olağanüstü kurultay toplanması için muhaliflerin teslim ettiği imzaların yeterli olup olmadığı tartışması sürerken, partide kapsamlı bir yönetim değişikliği de gündemde. Kılıçdaroğlu’nu tabanın ve örgütün yaklaşımlarını da dikkate alarak MYK’da bu hafta içinde bir değişikliği gideceği belirtiliyor.

CHP’de olağanüstü kurutay için yeterli imza tartışması sürüyor.

Muhalifler genel merkeze teslim ettikleri imza sayısının kurultay için yeterli olduğu iddiasında.

“Yeterli imza yok, kurultay yapılamaz” diyen Genel Merkez’de ise kapsamlı bir yönetim değişikliği gündemde.

CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tabanın ve örgütün yaklaşımlarını dikkate alarak merkez yürütme kurulunda değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Bu değişikliğin pazartesi günü yapılacak MYK toplantısında gündeme geleceği, Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki bazı kritik isimlere “teşekkür” edeceği, yerlerine parti meclisinden yeni görevlerdirmeler yapacağı konuşuluyor.

CHP liderinin partinin artık kurultay tartışmasından sıyrılarak yerel seçime ve Türkiye’nin gerçek gündemine odaklanması görüşünde olduğu belirtiliyor.

Bu arada muhaliflerin genel merkeze olağanüstü kurultay için teslim ettikleri imzaların illere göre dağılımı da belli oldu.

81 ilin yer aldığı listede kurultay için imza toplayanların hangi şehirden ne kadar imza aldıkları görülüyor.

Bu listeye göre, muhalifler Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’nin de aralarında bulunduğu Şırnak, Amasya, Çankırı ve Sinop’ta hiç bir delegeden imza alamadıkları görülüyor.

Buna karşın Muharrem İnce’nin memleketi Yalova da dahil olmak üzere Sakarya, Manisa, Kilis, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce ve Hakkari’nin tam sayıda imza verdiği dikkati çekiyor.

Ayrıca 144 milletvekilinden 10’u ve 60 kişilik Parti Meclisi’nin 12 üyesi de imza verenler arasında bulunuyor.

2215720cookie-check“CHP kapsamlı yönetim değişikliği yapacak” iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.