CHP muhalefet yapmayı hatırladı

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, yabancı birine ait yumurta ya da spermle çocuk sahibi olunmasını “zina” sayan Diyanet`e tepki gösterdi. Neşşar, Sağlık Bakanlığı`nın tıbbi bir tedavi konusunda din adamlarından fetva beklememesi gerektiğini belirtirken, tıbbi tedaviyle cinsel ilişkinin birbirine karıştırıldığını kaydetti.


Mehmet Neşşar yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın, yabancı birine ait yumurta veya spermle çocuk sahibi olunmasını zina olarak değerlendirdiğini hatırlatarak, bu yaklaşımın laik devlet yapısına karşı ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Zina açıklamasının insanları rencide ettiğine işaret eden Neşşar, tıbbi tedaviyle cinsel ilişkinin birbirine karıştırıldığına dikkat çekti. Neşşar, tıbbi bir tedavi konusunda Sağlık Bakanlığı`nın din adamlarından fetva beklemesinin de yanlış olduğunu vurguladı.


Neşşar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Bakan’a şu soruları yöneltti:


“- Diyanet İşleri Başkanlığı`nın suni fertilizasyonda eş dışı kişinin yumurta veya sperm hücresinin kullanılmasının zina olarak kabul edildiğine dair açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
– Bugüne kadar `tüm dünyada uygulanan bu tıbbi yöntemi` uygulattırmış olan insanları zinacı olarak ilan etme anlamına gelen bu açıklamayı, bilim adamı sınıfınızla düzelttirmek için bir girişim baaşlatacak mısınız?
– Çağdaş dünyanın kullandığı bilimsel tıp yöntemlerinin ülkemizde de uygulanması kararını verirken bu açıklamayı dikkate alacak mısınız?
– AB ülkelerinde yaygın uygulanan ve Başbakan`ın Avrupa`ya sağlık hizmeti satacağım dediği günlerde buna benzer açıklamalar, Sağlıkta Dönüşüm yaklaşımınızı nasıl etkileyecektir.”

1018920cookie-checkCHP muhalefet yapmayı hatırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.