CHP muhalefetin dozunu artırıyor

Baykal, Başbakan Erdoğan’ın, devletle halkı karşı karşıya getiren yanlış bir anlayışla siyaset yaptığını öne sürdü.


Erdoğan’ın devlet ile halk arasında çatışma yaratmaya çalıştığını ve halkla cumhuriyet arasında bir çelişki bulunduğunu varsaydığını iddia eden Baykal, ”Türkiye’de Başbakan’ın varsaydığı gibi bir çatışma yoktur. Başbakan da çok iyi biliyor ki halkımız, devletine, cumhuriyete, cumhuriyetin kazanımlarına her zaman sahip çıkmıştır ve çıkacaktır.


aşbakan’ın, ‘CHP’nin halkın önüne çıkamadığını’ söylemesi, gülünç bir iddiadır. Sayın Başbakan CHP’ye saldırarak bir yere varamaz. O işini yapsın” diye konuştu.


Baykal, Başbakan Erdoğan’ın devletin olanakları ile devlete karşı mücadele etme niyetini, hevesini, girişimini sürdürdüğünü iddia etti.


”CHP GERÇEKLE YÜZLEŞMEKTEN KORKUYOR” 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, ”CHP’nin halkla yani kendi gerçeğiyle yüzleşmekten korktuğunu” savunarak, CHP’nin kendince Türkiye’nin sinir uçlarına dokunarak, gerilim meydana getirerek suyun üstünde kalmaya, batmamaya çalıştığını öne sürdü.


Erdoğan, ”CHP, siyasi üretimsizliğini, halktan kopuşunu, eğer bu demode yöntemlerle bastırmaya çalışıyorsa, onlara bir kez daha hatırlatırız ki, bu yol çıkmaz sokaktır” dedi.


MKYK toplantısında TBMM’deki yasama çalışmalarına değinen Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu.


Erdoğan, ”Türkiye huzurun ve kalkınmanın heyecanını yaşarken bu hazımsızlık nedendir? Herkes bilsin ki, siyasi istismar malzemesi yapılan cumhuriyetin kazanımları gibi hassasiyetlere en az, herkes kadar hatta hükümet sorumluluğuyla herkesten daha fazla biz sahibiz. CHP, halka giderken söyleyeceği bir şey olmadığı için ‘ben Meclis’i terk ettim’ demek istiyor. Millet iradesinin temsil edildiği TBMM, çalışmaları engellenecek bir kurum değildir” diye konuştu.

1022540cookie-checkCHP muhalefetin dozunu artırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.