CHP İngiltere, Almanya’daydı

CHP İngiltere Birliği Başkanı Suna Akartuna miting gözlemlerini “CHP rüzgarının yurtdışında da esiyor. Bu iktidarın ayak sesleri” diye tanımladı.

“Mitinge İngiltere, Fransa, Hollanda, Avusturya gibi birçok ülkenin birlikleri de katıldı” diyen Akartuna şunları söyledi:

“Toplam 13 bin 800 kişi kapasiteli salon tamamen dolarken coşku önceki seçimlerdeki mitinglerden daha fazlaydı. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan önce sanatçılar Sabahat Akkiraz ve Mustafa Özarslan konser verdi. Daha sonra Alman politikacılar konuşmalarını yaptılar. Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak için sahneye, ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla çıktı.”

CHP’DEN YURTDIŞI SEÇMENE SÖZ

Akartuna CHP liderinin yurtdışı seçmene vaatlerini de şöyle aktardı:

“Kılıçdaroğlu konuşmasıyla yurtdışındaki vatandaşların nabzını tuttuğunu gösterdi. CHP’nin yurtdışından en az 10 milletvekili TBMM’de yurttaşlarımızı temsil etsin diye kanun teklifimizi verdiğini söyledi. Yurtdışından secilme hakkını CHP iktidarında ilk yapacağı işlerden biri olarak saydı. Katılımcılara ‘Sorunu siz yaşıyorsunuz o zaman sizin dile getirmeniz en doğru olanıdır’ diye seslendi.”

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun CHP iktidarında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının emekli maaşından kesinti yapılmayacağını vaat ettiğini aktaran Akartuna şöyle devam etti:

“Yurtdışında yaşayan vatandaşlar Türkiye’de emekli olmak için euro bazında pirim ödüyorlar. Emekli olduklarında da eğer çalışıyor ya da sosyal yardım alıyorlarsa maaşları kesiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ‘8 Haziran’da bize yetki verin. Bu garabeti bitireceğiz. Emekli aylığınızda asla ve asla kesinti olmayacak’ sözü verdi… Seçilme hakkı ve haksız kesintilere karşı sandıkta CHP diyoruz…”

854210cookie-checkCHP İngiltere, Almanya’daydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.