‘CHP oligarşik bir yapıya dönüştü’


Livaneli, istifasının ardından TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP’nin, Atatürk’ün mirası olduğunu vurgulayan Livaneli, ”Bu nedenle CHP’nin kurumsal kimliği, hepimizin üstüne titremesi gereken bir mücevherdir” dedi.


CHP yönetimini tarihsel misyonu yerine getirememekle eleştiren Livaneli, ”Bugünkü CHP yönetimi, ülkemizi içinden çıkılması güç bir siyasi karmaşaya sürüklemiş bulunuyor. Bu büyük tarihsel ve siyasi kaymayı engelleyebilmek ve CHP’yi özündeki devrimci, reformcu ilkelere tekrar kavuşturabilmek için parti içinde her düzeyde büyük çaba harcadım. Ama ne yazık ki bu çabalar da diğerleri gibi sonuçsuz kaldı” diye konuştu.


Livaneli istifa gerekçesini de şöyle açıkladı:


“Partideki, muhalif fikir ve kişileri yok etme alışkanlığının, bu kurultaydan sonra da bir kıyıma dönüşerek devam ettiğini görmenin üzüntüsü içindeyim. Kurultayda bana destek vermiş olmaktan başka hiçbir suçu olmayan başarılı İzmir İl Başkanı ve il yönetiminin görevden alınmış olunması, bundan sonra devam edecek kıyım sürecinin de en büyük örneğini oluşturmaktadır… CHP içinde kalarak mücadele etme yollarının tükendiğini ve partinin örneği görülmemiş bir şekilde, antidemokratik ve oligarşik bir yapıya dönüştürülmüş olduğunu görmekteyim… Son bir yıl içinde yapılan biri jandarmalı, biri çevik kuvvetli iki kurultayı, halkımızın acı duyarak ve ibretle izlediğinin bilincindeyim. Atatürk’ün partisine bu kötülüğü yapanları, halk ve tarih bağışlamayacaktır. Türkiye bu kadar ağır iç ve dış sorunlarla uğraşırken ve çeşitli tehditler altındayken, tüm enerjimizi bitip tükenmek bilmeyen parti içi mücadeleye harcamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum.”


Livaneli, bir süre önce bakanlıktan isitfa eden Erkan Mumcu ile ilgisi olmadığını da belirtti.


İLGİLİ HABER: Zülfü Livaneli CHP’den istifa etti

1019230cookie-check‘CHP oligarşik bir yapıya dönüştü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.