CHP sabit hat ücretini sordu

Baytok, Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Türk Telekom’un, 18 milyon aboneden aldığı sabit hat ücretinin yıllık tutarının 2 milyar 408 milyon 400 bin YTL olduğunu ileri sürdü. 


”Türk Telekom’un 2 yıllık sabit hat ücreti geliri, özelleştirme gelirine eşit değil mi?” diye soran Baytok, şunları kaydetti: 


”Türk Telekom’un 25 yıllık imtiyaz hakkı devri sözleşmesinde sabit hat ücreti alınıp alınmayacağı neden belirtilmemiştir? Sözleşmede çok önemli bu temel konunun yer almaması için siyasi iktidarın kamu görevlilerine bir telkini olmuş mudur? Türk Telekom’u alan yabancı ortaklık yıllık ne tutarda yatırım yapmayı taahhüt etmiştir? Sabit hat ücreti, bu yatırımları finanse etmek için mi alınmaktadır? Eğer sabit ücret yeni yatırımları finanse etmek için alınıyorsa, bu Türk halkının sırtından yabancılara kaynak aktarmak sonucunu doğurmaz mı? Türk Telekom’un 2 yıllık sabit ücret gelirine eşit bir tutara özelleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan kamu zararı nedir?”      

1070360cookie-checkCHP sabit hat ücretini sordu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.