CHP seçim istiyor

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP’nin 2007 yılı Mayıs ayından önce seçim istediğini ve bu ısrarını sürdüreceğini bildirerek, ”Amacımız, 2007 yılı Mayısı’ndan önce yeni milli iradenin belirlenmesi ve yeni Cumhurbaşkanının onun tarafından seçilmesidir” dedi. 


Anadol, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2002 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde 41 milyon seçmenden 31 milyonunun oy kullandığını ve seçimlere katılımın yüzde 79 olduğunu ve AK Parti’nin bu oyların 10 milyon 808 binini alarak yüzde 34.43’lük bir oran yakaladığını anımsattı. Seçimlerdeki yüzde 34.43’lük orana karşın AK Parti’nin TBMM’de yüzde 66 oranda bir sandalye sayısına ulaştığını belirten Anadol, bu seçimlerde oy kullanmayanlarla AK Parti’ye verilen oyların aynı düzeyde olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: 


”Ortaya çıkan bu fiili durumda Cumhurbaşkanlığı seçimi büyük önem taşımaktadır. Seçilen bir Cumhurbaşkanı geniş bir mutabakatı temsil etmelidir. Bunun kötü örneklerinin yaşandığı dönemler hatırlanırsa bu seçim tartışmalı olur ve ülkeye bir yarar sağlamaz. Parlamento giderayak bir Cumhurbaşkanı seçecek, başka bir parlamento gelecek ve Cumhurbaşkanı ile 7 yıl çalışacak, bu büyük bir yanlış ve çelişkidir. Türkiye’nin rejim tartışmalarına tahammülü yoktur. Çankaya’da türbanın meşrulaştırılmaya çalışılması bu ülkede yeni gerginliklere yol açacaktır”


 

1021830cookie-checkCHP seçim istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.