CHP yönetiminden ‘Muharrem İnce’ açıklaması

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce’yle ilgili olarak, ‘Sayın Muharrem İnce’yi aday gösteren CHP’dir, sayın Kılıçdaroğlu’dur’

Hamzaçebi, ‘Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu sayın Kılıçdaroğlu’na mı yüklemeliyiz?’ sorusunu sordu.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce ve partinin oyuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamzaçebi’nin açıklamaları şöyle:

“AK Parti, MHP ile AK Parti ittifak yapmamış olsaydı, milletvekili sayısı 17 azalmış olacaktı. Bugünkünden 17 az vekil çıkaracaktı. Bu elbette bizim için de geçerli. AK Parti’nin oyu yüzde 41.8’e inmiştir. Aynı şey CHP için de geçerli. CHP de ittifakla 22 milletvekili fazla çıkarmıştır. İttifakların seçimidir bu. Tek başına siyasi partilerin seçimi olarak alırsak doğru olmaz. AK Parti yüzde 41.8’e inmiş, CHP de yüzde 22’ye inmiş. Burada kim kazançlı, kim kaybetmiş durumda? İttifakları değerlendirelim.

“ERDOĞAN KAZANMIŞTIR, İNCE’NİN OYU İKİNCİ TURA YETMEDİ”

Cumhurbaşkanlığı seçimi, ülke yönetimini hangi siyasi partinin adayı kazanacak? Bunun yarışıdır bu. Burada Cumhur İttifak’nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmıştır. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadık. Sayın İnce’nin oyu ikinci tura kalmaya yetmedi.

“İNCE’Yİ ADAY GÖSTEREN CHP’DİR, KILIÇDAROĞLU’DUR”

Muharrem İnce çok iyi bir çalışma gösterdi. Heyecanlı mitingler oldu gerçekten, CHP bu mitinglere büyük bir katılım gösterdi. Sayın Muharrem İnce’yi aday gösteren CHP’dir, sayın Kılıçdaroğlu’dur. Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu sayın Kılıçdaroğlu’na mı yüklemeliyiz?

Bugün partinin önünde yüzlerce belki binlerce partili var, Kılıçdaroğlu’na destek için gelmiş durumda.”

2203140cookie-checkCHP yönetiminden ‘Muharrem İnce’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.