CHP’de ‘istifa’ sesleri

CHP’nin aldığı sonuç parti içindeki “Baykalcı” ve “Savcı” olarak bilinen grupları memnun etmedi. Seçimin ertesinde kurultay sesleri yükselmeye başladı.

PM üyesi, eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman seçim sonuçlarını “başarısızlık” olarak değerlendirdi.

Eski milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini istediler.

‘SÖZÜNÜ TUTMALI’

Mesut Değer, şöyle konuştu: “Başarısızlığımızın nedenlerinden biri eski CHP, yeni CHP ayrımı yapılması. Bu çok büyük yanlıştı. Çok hataydı, çok kötüydü. Bunun sonuçlarını 12 Haziran’da yaşadık. 2002’de 178 milletvekili ile CHP parlamentoya girdi. 12 Haziran’da CHP seçimlerde başarılı değil başarısız olmuştur. Bu nedenle genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, kendi söz verdiği, kendisinin medyada söylem olarak ortaya koyduğu ‘başarısız olursam giderim’ sözünün gereğini yapmasını bekliyoruz.”

‘CAHİLLER ORDUSU’

Şahin Mengü şunları söyledi: “Seçimin iki galibi var, AKP ve BDP (bağımsızlar). CHP çok kötü puan aldı. Bugünkü oylar mağlubiyettir. Tasfiye hareketiyle toplumdaki inanılırlığını yitirmişsin. ‘Oylarımız arttı’ dersen, insana gülerler. Gürsel Tekin tek başına sorumlu değil. Ekibin tamamı başarısızdır. Bu ekip çok başarısızdır. Bunlar genel başkanlarını yanıltacak kadar cahiller ordusudur.”

‘YOKSA ZORLA ÖDETİR’

Canan Arıtman ise şu ifadeleri kullandı: “Deniz Baykal’ın bıraktığı yüzde 28.7’lik noktanın gerisinde kaldı. Baykal’ın katıldığı son Parti Meclisi toplantısında CHP’nin anketlerdeki oy oranı yüzde 28.7’ydi. Genel Başkan ve ekibi sözünü tutmalı, istifa etmelidir. Örgüt faturanın ödenmesini istiyor, yoksa zorla ödetir. Medeni bir insandır, ona yakışan şapkayı alıp gitmektir. Gitmezse kurultay toplanır.”

1295880cookie-checkCHP’de ‘istifa’ sesleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.