CHP’den Afrin önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Afrin’de yerel meclis oluşturulması gerektiğini söyledi.
TSK ve ÖSO’nun Afrin’e ilerleyişi sürerken ana muhalefet partisinden dikkat çeken bir öneri geldi.

Afrin’de yerel meclis oluşturulması gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

”Afrin kuşatması başlamak üzere burayla ilgili kritik bir iki öneride bulunmak istiyoruz. Bugün dünyada Afrin operasyonuyla ilgili algı yaratmak, yavaşlatmak, durdurmak, hatta Güvenlik Konseyi marifetiyle Türkiye’nin oradaki operasyonunu sulandırmak niyeti taşıyan çevrelerin, özellikle Afrin kuşatmasının başlayacağı bir dönemde daha sorumsuz davranışlara kalkışabileceklerini beklemek sürpriz olmaz.

Kuşatma başlatmadan, Afrin’deki bütün uluslararası konjonktürü de dikkate alarak, burada yerel meclisin acilen oluşturulması, yerel halkın temsilinin sağlanması önemli. Zira buradaki KCK ve kanton yapılanmasının yıkılması ve akabinde oluşacak kaos ortamı, Türkiye’nin pozisyonuna eleştirel bakmak isteyen çevrelerin, eline malzeme verecektir. Daha şehre girilmeden, kent meclisi veya başka bir şey diyebilirsiniz; sivil yapılanmanın, bir an önce devreye sokulması, olacak eleştirilerin engellenmesinde önem taşıyor. Kentin sağlıklı yönetimi ve orada bizim ordumuza karşı mukavemet olmaması için süreci meşrulaştıracak kent konseyi olabilir. Teröre bulaşmamış, Türkiye ile iyi geçinen, Türkiye’ye müzahir, Suriyeli ama PKK’ya karşı olan, onun yapılanmasını reddeden unsurlar bu oluşumda yer alabilir.”

2167700cookie-checkCHP’den Afrin önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.