CHP’den o bildiri için flaş karar

Erdoğan ve AKP’nin suç duyusunda bulunduğu CHP PM bildirgesi, milletvekillerinin katılımıyla kent meydanlarında da okunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından sert bir biçimde eleştirilen Parti Meclisi bildirgesinin, önümüzdeki hafta milletvekillerinin katılımıyla kentlerde, meydanlarda halka anlatılması için talimat verdi.

Bu temaslarda bildirgede yer alan, “demokratik direnme hakkı” tanımının da içinin doldurulması planlanıyor.

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün gerçekleşen olağan MYK toplantısı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin suç duyurusuyla yargıya taşıdığı PM bildirgesi ele alındı.

‘Doğru hattayız’

Kılıçdaroğlu’nun, “Açıkladığımız bildirgenin neyinden rahatsız olmuş beyler, merak ediyorum. ‘Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz’ lafından mı rahatsız olmuşlar, ‘Atatürk’e’ yaptığımız vurgudan mı rahatsız olmuşlar. Doğru bir hatta olduğumuz anlaşılıyor” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin bekası sorunuyla karşı karşıyayız. Bu sadece CHP olarak bizim sorunumuz değil, herkesin sorunudur. Türkiye’nin birliği, bütünlüğü, huzuru ve iç barışı için herkes ortak mücadele etmeli” dediği kaydedildi.

Bu doğrultuda, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerinden oluşan heyetler önümüzdeki haftadan itibaren kentlere gidecek ve tartışmalara neden olan bildirgeyi meydanlarda okuyacak. Aynı kapsamda bildirgedeki “demokratik direnme hakkı”nın ne anlama geldiği de anlatılacak.

‘Sorumlusu sensin’

“Biz, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü, iç barışını kollamaya çalışıyoruz. Saray ve AKP ise, kendi gibi düşünmeyen herkesi terörize etmeye çalışıyor” değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu’nun sözlerini şöyle sürdürdüğü öğrenildi: “Bildirgede söylediğimiz şey şu: FETÖ’yü ve IŞİD’İ bunların yarattığı, PKK’yı da bunların güçlendirdiği. IŞİD, Suriye bataklığından doğdu. Türkiye’nin yanlış Suriye politikası nedeniyle doğdu. Avrupa’dan, Asya’dan gelen yabancı savaşçılara sınırları açtılar, sınırlar kevgire döndü. Hâlâ El Nusra ile işbirliği yaptıkları hala ortada. PKK terörünün sorumlusu sensin. PKK kimin döneminde güçlendirildi. IŞİD ve FETÖ kimin döneminde var oldu?”

ABD seçimleri

Toplantıda ABD seçimleri de tartışıldı. Bir MYK üyesinin, “ABD devleti de, Amerikan basını da Demokratların, Clinton’ın arkasındaydı. Ama Cumhuriyetçiler kazandı. Biz de medyanın bize yeterince yer vermediğini, devletin tüm olanaklarının AKP’nin elinde olduğunu söylüyoruz. Bu sonuç bizim açımızdan ders niteliğinde” dediği kaydedildi.

‘Tutuklanmaktan korkmayız’

Toplantıda CHP milletvekillerinin tutuklanma ihtimalinin de gündeme geldiği, Kılıçdaroğlu’nun bunun üzerine, “Bizim bu konuda korkumuz yok, demokrasi için cumhuriyetimiz için laiklik için bedel ne olursa olsun ödeyeceğiz” ifadesini kullandığı kaydedildi. (Milliyet / Meriç Tafolar)

2026950cookie-checkCHP’den o bildiri için flaş karar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.