CHP’den Gül’e aynı tavır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, ”AKP’nin tek taraflı dayatmasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterilen Abdullah Gül ile görüşmenin herhangi bir yararı olmadığı sonucuna varıldığını” açıkladı. 


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığındaki MYK toplantısında alınan kararlar Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek tarafından açıklandı. 


Açıklamada, ”Milli Görüş geleneğinden gelen Sayın Abdullah Gül’ün yakın geçmişteki pek çok yazı konuşması cumhuriyetin temel değerleriyle mutabık olmadığını açıkça göstermiştir” denildi. 


”Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye’nin kültürüyle, ekonomisiyle medyasıyla ve yaşam tarzıyla bir din devletine dönüştürülmesi sürecinin hızlanacağı” görüşünün öne sürüldüğü açıklamada, ”Uzlaşma aranmadan, AKP’nin tek taraflı dayatmasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterilen Abdullah Gül ile görüşmenin herhangi bir yararı olmadığı sonucuna varılmıştır” ifadesine yer verildi. 


Özyürek, açıklamasının ardından, bir soru üzerine ”cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında TBMM Genel Kurulu’na girme gereği duymadıklarını” kaydetti.

1046790cookie-checkCHP’den Gül’e aynı tavır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.