CHP’den provakasyon, HDP’den IŞİD uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada son dönemde yaşanan provokasyonlara dikkat çekerken, sağduyu çağrısı yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takipçileriyle paylaştığı mesajında, ‘Doğu’da yaşanan provokasyonlar, bu kritik dönemde ülkemize kaostan başka bir şey getirmez. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum’ dedi.

HDP’DEN IŞİD UYARISI

HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Diyarbakır’daki saldırıya ilişkin, “Devlet içinde destek almadan Suriye’den biri elinde bomba ile Diyarbakır’daki İstasyon Meydanında, benim konuşma yapacağım dakikada iki bombayı patlatamaz. Yerelde IŞİD bağlantılı ve destek sunan güçler hücre örgütlenmesi şeklinde şu anda kaygım o ki Türkiye’nin yüzlerce yerinde eylem talimatı bekliyorlar” dedi.

Demirtaş, Diyarbakır’da 5 Haziran’daki bombalı saldırı ve Aytaç Baran’ın öldürülmesine ilişkin İstasyon Meydanında açıklama yaptı. Yüzlerce kişinin sadece bombanın patladığı anda yaşamını yitirebileceğini hatırlatan Demirtaş, “Buradaki kitlenin sıkışıklığı nedeniyle bomba etkisi geniş alana yayılmadı. Eğer burada yüzlerce ölü çıkarılabilse büyük bir koas kargaşa ortamı yaratılmak istenecek. Diyarbakır’dan başlanarak iç çatışma giderek iç savaş görüntüsü uyandırılmak istenecek, belki seçim yapılamayacak. Önü alınamaz bir Suriyeleşme sürecine girecektik” diye konuştu.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Ortada tutuklanmış bir failin olduğunu ve dosyanın gizlendiğini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı, valilik şu dakikaya kadar bana veya arkadaşlarıma hiçbir şekilde bilgi aktarmış değildir. Mitingde saldırıya uğrayan biz, ölen biz fakat tek bir bilgi alabilmiş değiliz. Arkasında kimler var. Bu saldırıyı genç bir çocuk tek başına gerçekleştirmedi. Bir tutuklu var ama; bağlantıları, yereldeki işbirlikçileri, Diyarbakır’da, Antep’ten, Suriye’den, Urfa’dan aldıkları istihbarat destekleri ve bütün bunları kim sağladı? Bunlar ortaya çıkarılmadığı ve kamuoyuna tatmin edici bilgi sunulmadığı müddetçe bu olay aydınlanmış sayılmaz. İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet başsavcılığının partimizi resmi olarak bilgilendirmesi lazım. Bu olayın peşini bırakırlarsa bu tehlike Türkiye’nin her yerinde hepimiz için geçerli olmaya devam edecek. Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Emniyeti önleyebilecek güce, istihbarata sahip olsalardı önlerlerdi. Onların bilgisi dahilinde bu iş olmaz. Ama madem bir istihbarat zafiyeti var, bunlar istihbarat desteği almadan burada bu alçakça eylemi yapamayacaklarına göre kim destek olmuşsa çıkması lazım. Devlet içinde destek almadan Suriye’den biri elinde bomba ile Diyarbakır’daki İstasyon Meydanında benim konuşma yapacağım dakikada iki bombayı patlatamaz. Buradan mutlaka destek almış olması lazım. Bu desteğin ortaya çıkartılması lazım aksi taktirde, hepimiz her gün bu tehdidi yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü yerelde IŞİD bağlantılı ve destek sunan güçler hücre örgütlenmesi şeklinde şu anda kaygım o ki Türkiye’nin yüzlerce yerinde eylem talimatı bekliyorlar. Bunu önlemenin yolu Diyarbakır miting katliamının sorumlularının devlet içindeki hükümet bağlantılı sorumlularında çıkarılması deşifre edilmesidir. Hükümet bu iş bizimle bağlantılı değil diyorsa samimiyet görmek istiyoruz. Bu da açık, adil bir sonuçla mümkün olur” dedi.

1455310cookie-checkCHP’den provakasyon, HDP’den IŞİD uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.